Kritika

Izmos férfiak tangában – Magic Mike

A filmipar újra és újra igyekszik felhívni a figyelmünket arra, hogy vetkőzésből megélni kemény dolog. A Magic Mike is megpendíti ezt a húrt, de a várakozásnak megfelelően, leginkább mégis a tökéletesen kidolgozott férfitestek látványa marad emlékezetes a filmmel eltöltött 110 percből.

Mike (Channing Tatum) aztán tudja, hogyan kell csábítani. Legyen szó egy szimpla sarki bárról, vagy egy rogyásig tömött szórakozóhelyről, ahol a színpadon táncol félmeztelenül, vitathatatlanul ő a szombat esték sztárja. Egyszerűen megőrűlnek érte a nők. Ő pedig látszólag üres fejű Ken babaként él a mának. Sztriptízel, bulizik, az esték végén pedig laza eleganciával választja ki, hogy melyik feltüzelt csaj mellett kíván ébredni reggel.

A sztriptízbiznisz innen nézve nagyon is csábító kidolgozott felsőtesttel rendelkező, jóképű és állástalan fiatalemberek számára. Így kerül a képbe Adam (Alex Pettyfer), aki a totális anyagi leégés elől menekül a színpadra. A chippendale-kedés pedig legvadabb vágyait váltja valóra. A csilivili tangás álom azonban kínos meglepetéseket is tartogat a fiúk számára, amelyek hatására, bármennyire is küzdenek ellene, ki kell nyitniuk a szemüket, és észre kell venniük a helyzetben rejlő buktatókat.

Ez az a film, aminél első pillantásra egyértelmű, hogy csajos program. Nincs is semmi csavar, elsősorban tényleg az. Soderbergh neve láttán persze az is gyanítható, hogy a soványnak tűnő sztori ellenére, igényes darabról van szó.

Utóbbi sejtés szintén beigazolódik, a rendező a rá jellemző érzékenységgel kezelte a témát, amitől életszerűvé vált a film. Ezzel együtt a kötelező kliséket meg sem próbálta elkerülni: a szexi, ám idősödő chippendale fiúnak a komoly jókislány kell, aki mellett lehorgonyozhat. Ezzel szemben a fiatalabb generáció egyre mélyebben veti bele magát az éjszakai életbe. Nők, drogok, pénz – Adamben fel sem merül a váltás gondolata.

Várható, hogy előbb-utóbb nyakig belemászik valamibe, ahonnan „mentorának”, Mike-nak kell majd kirángatnia, akinek ráadásként mélyen el kell gondolkodnia a másokért, önamagáért és álmaiért vállalt felelősség témakörén. A drámai vonal és a film során Mike-ban végbemenő jellemfejlődés azonban csak épp annyira erős, hogy érdekesebbé tegye a történet. Túl mélyre nem rángatja le a nézőket. A Magic Mike – ha vannak is elgondolkodtatóbb periódusok – szinte végig megmarad a könnyed szórakoztató hangulatnál, ami ebben az esetben nem okoz semmiféle hiányérzetet. Sőt.

magic_mike-6

Ideális színészeket sikerült megnyerni a főbb szerepekre. A Mike-ot alakító Channing Tatumnak klassz felsőteste van és tud táncolni, erről ismét megbizonyosodhatunk. Ezen kívűl 18 évesen maga is dolgozott sztriptíztáncosként. Alex Pettyfer is jól mutat ruha nélkül a tánctéren. A „háttérben” vetkőző fiatalemberek nemkülönben. Ennél többet nem is nagyon kíván tőlük a rájuk osztott szerep. Matthew McConaughey esetében ezen túl még annyit érdemes megjegyezni a film kapcsán, hogy kifejezetten jól áll neki a nagyszájú és kicsit simlis bártulaj, Dallas szerepe.

Végeredményben van min legeltetni a szemeiket a lányoknak ebben a filmben. Az is sokat elmond, hogy a Magic Mike-beli alakítása minden bizonnyal nagyban hozzájárult, hogy a People magazin 2012-ben Channig Tatumnak ítélte az év legyszexibb pasija címet. Ráadásul még maga a történet is élvezhetőre sikeredett. Emiatt az az egy-két szerencsétlen hímnemű egyed, aki valamilyen oknál fogva kénytelen megtekinteni a filmet sem fog annyira szenvedni, mint korábban gondolta.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com