Kritika

Két ember, akiknek van öniróniája – 27 idegen igen

080320idegenigen_lead.jpgNem árulok zsákbamacskát: ez a két ember Katherine Heigl, aki elõzõ filmjében hajlandó volt a nem épp prototípusos szívtipróval, Seth Rogennel bohókodni, és James Marsden, aki nem átallott a Hajlakk Corny Collinsaként, de még inkkább a Bûbáj bugyuta hercegeként dalra fakadni – hát ez az, amiért mindketten imádnivalók.

 
Ha még veszünk ehhez egy kellõképpen rózsaszín körítést garantáltan megkapjuk az év randifilmjét. Mert bizony ez szuperromantikus! Adott Jane, az örök koszorúslány (Katherine Heigl), adott az elérhetetlen szerelem (Edward Burns) – akirõl a film végére se derül ki, hogy egy patkány, ezért külön hálás vagyok –, õ azonban épp készül elvenni Jane húgát, a handabanda királynõ Tesst (Malin Akerman). Képzelhetitek, hogy érzi magát fõhõsnõnk! Még szerencse – egy nem várt fordulat –, hogy betoppan az életébe Kevin (James Marsden), aki egyébként újságíró – és aki csak azt az 080320idegenigen_01.jpgaprócska tényt felejti el közölni, hogy most nem az évszázad lagzijáról, hanem a legtöbb koszorúslányruha tulajdonosáról készül publikálni. Na, ugye milyen imádnivalóan furmányos? Most mondjam el, hogy a végére mindenki megtalálja a párját, lesz nagy lagzi meg emeletes torta?

Ismertek már, az ilyen filmekkel nem szoktam nagyon szõrös szívûen bánni – ezzel szerencsére nem is lenne indokolt. Remek karakterek, pörgõs párbeszédek, megfelelõen adagolt sztori. A legnagyobb élvezetet azonban mégis csak az jelenti, hogy Jane extrémebbnél extrémebb koszorúslány ruháit nézve elmerengjünk,  vajon mennyire kell elszántnak – vagy elkeseredettnek – lennie annak, aki hajlandó egy ilyen költeményt magára ölteni.

27 idegen igen (27 dresses)
színes feliratos amerikai romantikus vígjáték, 107 perc, 2008

rendezõ: Anne Fletcher
forgatókönyvíró: Aline Brosh McKenna
operatõr: Peter James
jelmeztervezõ: Catherine Marie Thomas
zene: Randy Edelman
vágó: Priscilla Nedd-Friendly

szereplõk:
Katherine Heigl (Jane)
James Marsden (Kevin)
Malin Akerman (Tess)
Edward Burns (George)
Judy Greer (Casey)

IMDb-átlag: 6,5
www.27dressesthemovie.com

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com