Kritika

Marci hevesen – Felkoppintva

 

{mosimage}

A szabadszájú, néha igen, néha kevésbé vicces, mondjuk romantikus vígjáték mûfajú filmek újabb darabjában minden megesik, ami nem valószínû. Higgyük el, hogy ez csak mese, és kacagjunk egy nagyot, vagy akadjunk fönn mindenen, ami a Felkoppintva címû filmet kissé élettelenné teszi? Ez itt a kérdés.

 

{mosimage}Ejha, ha az embert elõléptetik, a kamera egyik oldaláról a másikra, és ezzel híres és gazdag lesz, nemcsak szép és csinos. Így járt Allison (Katherine Heigl) egy amerikai celebcsatornánál. Hogy a hihetetlen karrierfelívelést elviselje valahogy, nõvérével bulizni megy. A-meg-hát típusú egyéjszakás kalandból bébi lesz, a léha életet élõ kanadaiból – a pucér melleket gyûjtõ weboldal készítõjébõl –, Danbõl (Seth Rogen) pedig apa. Mr. Tûz és Miss Víz természetesen hallani sem akar egymásról. No de kérem, mi lesz itt? Szerelem elhatározásra?


{mosimage}Az alapvetõen gyenge történet a remekelõ karakterek miatt él. Jó választás volt a kevésbé ismert fõszereplõnõ,
Katherine Heigl. A stáb nagy része ismerõs lehet a 40 éves szûz címû vígjátékból, amelyet szintén Judd Apatow rendezett, a már említett Heigl azonban inkább csak sorozatokban tûnt föl. Jól kialakított jellemek, néhány, még akár meg is fontolható gondolat arról, hogy a férfi és a nõ együtt, meg hogy milyen a jó párkapcsolat. Mellette viszont marad a hihetetlen mese a szépségrõl és a szörnyetegrõl az álmok hazájában, ahol minden lehetséges. Sõt, még az ellentéte is.

 

 

Felkoppintva (Knocked up)
színes magyarul beszélõ amerikai romantikus vígjáték, 129 perc, 2006

 

rendezõ: Judd Apatow
forgatókönyvíró: Judd Apatow
zeneszerzõ: Joe Henry
operatõr: Eric Alan Edwards

 

szereplõk:
Katherine Heigl (Alison Scott)
Seth Rogen (Ben Stone)
Leslie Mann (Debbie)

 

IMDb-átlag: 7.9
www.knockedupmovie.com

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!