Kritika

Még egy kis popcornt? – A hihetetlen Hulk

Hulk-kritik-2Egész film alatt azon gondolkodtam, hogy vajon milyen kis piszkos titkokra bukkanhattak a film készítői a színészek életében, amivel aztán jól megzsarolva őket elérték, hogy vállaljanak szerepet ebben a szörnyűségben… 

Edward Nortont még megértem, hiszen Edward Harrisonként többek között ő jegyzi a szupergáz forgatókönyvet, na, de a többiek? Különösen Tim Roth, aki igazi színészóriásként klasszikusokban remekelt. Talán csak bohóckodni akart egyet? Hát azt sikerült.

Na, lássuk a sztorit. Adott Bruce Banner (Edward Norton), az akármilyen tudós, aki egy félresikerült kísérlet során egy hatalmas zöld szörnyet kelt magában életre, aki minduntalan felbukkan, ha a srácot felhúzzák. A katonaság rögtön rámozdul a zöld fickóra, hogy igazi szuperkatonát teremtsen génjei segítségével. A társaságot Ross tábornok (William Hurt) vezeti egy kísérletezőkedvű katonával (Tim Roth) a jobbkezében.  A képben még ott van Ross tábornok lánya (Liv Tyler), aki a megfelelő lélekteni pontokon rohan a zöldség után, miután az kerekperec azt mondja, hogy menjen minél távolabb tõle. A film végefelé csak sikerül befogni azokat a géneket, így szemtanúi lehetünk a Hulk és továbbfejlesztett változata he-ro-i-kus küzdelmének. Eszelős…

incredible-hulk-08_03Kishazánkat érte a megtiszteltetés, hogy elsőként nézhette meg ezt a tömény sületlenséget. Bár már az Ang Lee-féle verzió sem tetszett igazán, de ott bizonyos pontokon legalább felfedezni véltem a rendezőre oly jellemző érzékenységet, Louis Leterrier közel kétórás filmjében azonban az érzelem nem több ömlengésnél, az akció pedig egyenlő közepes számítógépes animációval. 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com