Kritika

Még egy kis popcornt? – A hihetetlen Hulk

Hulk-kritik-2Egész film alatt azon gondolkodtam, hogy vajon milyen kis piszkos titkokra bukkanhattak a film készítői a színészek életében, amivel aztán jól megzsarolva őket elérték, hogy vállaljanak szerepet ebben a szörnyűségben… 

Edward Nortont még megértem, hiszen Edward Harrisonként többek között ő jegyzi a szupergáz forgatókönyvet, na, de a többiek? Különösen Tim Roth, aki igazi színészóriásként klasszikusokban remekelt. Talán csak bohóckodni akart egyet? Hát azt sikerült.

Na, lássuk a sztorit. Adott Bruce Banner (Edward Norton), az akármilyen tudós, aki egy félresikerült kísérlet során egy hatalmas zöld szörnyet kelt magában életre, aki minduntalan felbukkan, ha a srácot felhúzzák. A katonaság rögtön rámozdul a zöld fickóra, hogy igazi szuperkatonát teremtsen génjei segítségével. A társaságot Ross tábornok (William Hurt) vezeti egy kísérletezőkedvű katonával (Tim Roth) a jobbkezében.  A képben még ott van Ross tábornok lánya (Liv Tyler), aki a megfelelő lélekteni pontokon rohan a zöldség után, miután az kerekperec azt mondja, hogy menjen minél távolabb tõle. A film végefelé csak sikerül befogni azokat a géneket, így szemtanúi lehetünk a Hulk és továbbfejlesztett változata he-ro-i-kus küzdelmének. Eszelős…

incredible-hulk-08_03Kishazánkat érte a megtiszteltetés, hogy elsőként nézhette meg ezt a tömény sületlenséget. Bár már az Ang Lee-féle verzió sem tetszett igazán, de ott bizonyos pontokon legalább felfedezni véltem a rendezőre oly jellemző érzékenységet, Louis Leterrier közel kétórás filmjében azonban az érzelem nem több ömlengésnél, az akció pedig egyenlő közepes számítógépes animációval. 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya