Kritika

Még mindig rossz – Rossz szomszédság 2 

Rossz szomszédság 2 (Bad Neighbours 2): Carla Gallo, Ike Barinholtz, Zac Efron, Seth Rogen, Rose Byrne

Rossz szomszédság 2 (Bad Neighbours 2): Seth RogenKimaradt az előző hapciböfing filmedből a fingás, anyatejfejés és műpéniszharc mellől a hányás, szarás és szülésen való viccelődés? Forgasd le újra néhány apró változtatással, és dobj a cím után egy kettest!

Mert miről is szólt a két évvel ezelőtti Rossz szomszédság? Arról, hogy egy fiatal, gyerekneveléssel szó szerint küzdő házaspár viaskodik egy állandóan hangosan bulizó diákszövetséggel, akik a szomszédjukba költöztek. És hogy miről szól a második rész? Arról, hogy egy fiatal, gyerekneveléssel szó szerint küzdő házaspár viaskodik egy állandóan hangosan bulizó diákszövetséggel, akik a szomszédjukba költöztek. Ja, ez ugyanaz… Nem tudok jobbat kitalálni. Ők se tudtak.

Az a legfájóbb pontja egyébként mindkét filmnek, hogy a problémák, amiket körüljárnak – vagy legalábbis a felszínüket kapargatják –, nagyon is aktuálisak és tanulságosak lennének. Már az első rész fiatalon szülővé válás, mégis laza és jó fej maradás kérdésköre is olyan volt, amiről nem készülnek tucatjával hollywoodi szuperprodukciók, és a mostani cél- és öntudatos nővé cseperedni, ezzel együtt kiállni a szexista, hímsoviniszta világ ellen témakör is fontos gondolatokat tartalmaz…hatna, ha nem káromkodnák, trágárkodnák és ocsmánykodnák szét az egészet.

Rossz szomszédság 2 (Bad Neighbours 2): Carla Gallo, Ike Barinholtz, Zac Efron, Seth Rogen, Rose ByrneDe sajnos ezt teszik – még ha talán egy leheletnyivel enyhébb módon is, mint két éve –, így az eleinte még sokkal cukibbnak tűnő, az egyetemet épphogy elkezdő diáklánykák kappa-nu névre hallgató csapata tulajdonképpen semmivel sem lesz különb az egykori, Teddy Sanders (Zac Efron) vezette delta-pszi-bétánál. Ő egyébként ebben a részben is feltűnik, hogy buliszervező tudását és diákszövetségi jártasságát latba vetve segítse hol az egyik, hol a másik felet ebben az örökösnek tűnő küzdelemben.

Hiszen a lányok – Shelbyvel (Chloë Grace Moretz), Bethszel (Kiersey Clemons) és Norával (Beanie Feldstein) az élükön – éppúgy mindent megtesznek, hogy kicsinálják a szomszédban lakó „öregeket”, Mac és Kelly Radnert (Seth Rogen és Rose Byrne), mint annak idején Teddy, Pete (Dave Franco) és Scoonie (Christopher Mintz-Plasse). A totál megalapozatlan viaskodás során aztán mindenki megvilágosodik: Teddy ráeszmél, hogy semmi máshoz nem ért, csak ehhez, így élete csődbe jutásának beismerése sem várathat sokat magára; Radnerék megsajnálják az egyetemi éveiket a lehető legjobban megélni akaró lányokat, akikben valamelyest már saját lányuk jövőjét látják; és végül a diákszövetség vezetői is rájönnek, hogyan tehetik mindkét fél számára hasznossá ottmaradásukat.

Rossz szomszédság 2 (Bad Neighbours 2): Beanie Feldstein, Chloë Grace Moretz, Kiersey ClemonsHa mindezt csak egy kicsit finomabb humorral oldották volna meg a készítők, bátran merném ajánlani a Rossz szomszédság 2-t bárkinek, aki nézne már egy jó vígjátékot a moziban. Így azonban, hogy az egész nem sokkal több egy hányás és egy nőből kilógó gyerekláb (gyk. szülés) közé beékelt, egyszer már látott káromkodáshalmaznál, úgy gondolom, Seth Rogen rajongóin és az első rész szerelmesein kívül a kutyának sem tetszhet őszintén ez az alpári obszcénkodás.

Hancsók Barnabás

Hancsók Barnabás 2010 óta ír cikkeket a Filmtekercsnek, volt rovatvezető és olvasószerkesztő. Specializációja az adaptáció, a sci-fi, a vígjáték és a társadalmi dráma, szívesen ír szerzői, bűnügyi és dokumentumfilmekről is.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com