Kritika

Mickey Mouse Club – High School Musical 3. – Végzõsök

A szerelmes hangjegyek akkorát szólt, mint egy ágyú, elõször az amerikai, majd az egész világ tinijei õrültek meg Troy Bolton (Zac Efron) és Gabriella Montez (Vanessa Anne Hudges) dalba csomagolt szerelméért. Most végre (?!) a mozivásznat is betöltik az amerikai sikerszerzõk slágerei, komolyan sértve a 16 (vagy inkább 14… vagy még inkább 12) éven felüli európaiak fülét és érzéseit.

Az összes rész története tulajdonképpen egy és ugyanaz, adott ez a két kis pacsirta, nagyon szeretik egymást, de valami mindig boldogságuk útjába gördül. Adott egy középiskolai musical a fõszerepben hõseinkkel – na, de itt is van valami – azaz valaki, Sharpay Evans (Ashley Tisdale) személyében –, ami beárnyékolja a biztos sikert. Na, de persze a végére minden jóra fordul, hogy aztán mindannyian egy nagy közös dalban forrjunk össze.

Hogy ez nagyon klassz? Persze ultracool, de egy bizonyos életkor után már szemet szúrnak a hibák. A színészek mintha a Mickey Mouse Club (gy. k. Britney, Christina és Justin is itt kezdte pályafutását) kevésbé tehetséges szereplõknek fenntartott verziójából ugrottak volna ki. Bár Zac hihetetlenül dacosan tud nézni, azért ennél több kell a valódi férfiassághoz, Vanessa hangja pedig – bár a mostanság megjelent szólólemeze már biztosan platina – igazi tizenkettõ egy tucat. A többiek sem meggyõzõbbek – pont olyanok, mint egy középiskolai musicalben? Elgondolkodtam, hogy vajon az amatõrizmus az, ami miatt vonzó ez az egész? Így könnyebb vele azonosulni? Lehet.

A dalok. Na, ez nagyon fáj. Van az a bizonyos nagy sláger, csöpög a giccstõl, de legalább kerek. Na, de a többi. Igazán fájdalmas. Ami viszont tényleg pöpec, Zac és a Chadet alakító Corbin Blue nagy táncbetéte. Szuper a koreográfia és a srácok igazán professzionálisan nyomják. Nem mondható el ez minden hasonló jelentrõl – hogy minek kell minden részben nagyestélyiben ugráltatni a lányokat? Hát senki se szólt, hogy totál elõnytelen? Különösen Vanessát öltöztetik állandóan habcsóknak, mikor pedig farmerben dögös csak igazán. És a legviccesebb. Vannak azok a vígjátéksorozatok, ahol bevágják a nézõk nevetését, a csókjelenetnél pedig hangosan húzik a tömeg – na, ezt csinálták a sajtó igen tisztelt képviselõi is a sajtóvetítésen a film második harmadában elcsattant smár után – két felvilágosult tizennyolc éves, akik 3 éve járnak, és semmi szex?!

High School Musical 3. – Végzõsök (High School Musical 3: Senior Year)
színes magyarul beszélõ amerikai zenés film, 112 perc, 2008

rendezõ: Kenny Ortega
forgatókönyvíró: Peter Barsocchini
zeneszerzõ: David Lawrence
operatõr: Daniel Aranyo
producer: Bill Borden, Barry Rosenbush
vágó: Seth Flaum

szereplõk:
Zac Efron (Troy Bolton)
Vanessa Anne Hudgens (Gabriella Montez)

Ashley Tisdale (Sharpay Evans)

Lucas Grabeel (Ryan Evans)

Corbin Bleu (Chad Danforth)

Monique Coleman (Taylor McKessie)

Bart Johnson (Coach Jack Bolton)

Olesya Rulin (Kelsi Nielsen)

IMDb-átlag: 2,5

forumhungary.hu/hsm3/

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com