Kritika

Nászút, vagy rémálom? – Pokoli édenkert

Kinek mi tetszik a nászútján? Egyeseknek a luxus francia ágy, másoknak a koszos sátor. Ha már az utóbbit választottuk, nem árt, ha utazás előtt átböngésszük a híreket, nehogy úgy járjunk, mint friss nászutasaink a Pokoli édenkertben, hogy életünk legszebb hete két gyilkos miatt válik egyben a legizgalmasabbá is.


Cliff (Steve Zahn) és Cydney (Milla Jovovich) Hawaii egyik mesés szigetén násztúráznak, amikor megtudják, hogy nemrég megöltek egy szintén nászutas párt a szigeten. A gyönyörű ösvényen tovább haladva találkoznak egy újabb párral, Nick-kel (Timothy Olyphant) és Gina-val (Kiele Sanchez), akik első ránézésre vagánynak, másodikra bizarrnak tűnnek. Cliff és Cydney először az ijesztő stoppos párra gyanakszik, azonban a sziget mélyén már mindenki gyanús mindenkinek.

A táj gyönyörű, bár ez nem elég ahhoz, hogy feledtesse velünk, milyen sokára bontakozik ki a történet. A döcögős felvezetés szinte a fél filmet felemészti, szerencsére a végére tényleg felpörögnek az események. Addig is van időnk eltöprengeni saját gyanúsítottainkon, akiknek a névsorán a kevés szereplő miatt hamar végig érünk. Már az elején bomba biztos, hogy előbb vagy utóbb nagy csavar fog következni, ami sajnos nem elég kiszámíthatatlan. Három párral nehéz lenne azzá tenni, azonban a történet javára kell írni, hogy így se hagy minket unatkozni.

Ebben nagy szerepet játszik a színészek kiváló alakítása is. Mindenki tökéletesen formálja meg karakterét, hirtelen beindult fantáziánknak mindig újabb jellemvonást, történetdarabkát potyogtatnak. Említést érdemel Timothy Olymphant játéka, hitelesen, minden részletre kiterjedő pontossággal testesíti meg a furcsa, ám vagány srácot. Steve Zahn-nal tökéletes párost alkotva festik elénk a karaktereik között feszülő rivalizálást, versengést.

Pokoli édenkert (A Perfect Getaway)
színes, feliratos, amerikai filmdráma, 98 perc, 2009

rendező: David Twohy
forgatókönyvíró: David Twohy
zeneszerző: Boris Elkis
operatőr: Mark Plummer
producer: Robbie Brenner, Mark Canton, Ryan Kavanaugh
vágó: Tracy Adams

szereplők:
Steve Zahn (Cliff)
Milla Jovovich (Cydney)
Timothy Olyphant (Nick)
Kiele Sanchez (Gina)
Chris Hemsworth (Kale)
Marley Shelton (Cleo)

IMDB-átlag: 6,5
www.iamrogue.com/sections/movies/a-perfect-getaway

Avatar

Kollár Flóra Anna

A BGF túltelített turizmus-vendéglátás szakának táborát erősítem, így bárkiben joggal merül fel a kérdés, mit keresek egy filmkritikai oldal szerkesztői között. A válasz a sokoldalúság, az ember addig próbáljon ki mindent, amihez kedvet, tehetséget érez, míg lehetősége van rá. Így voltam ezzel én is, mikor 2008 augusztusában, laikus filmimádóként a Filmtekercshez kerültem. Azóta nagy szerelmem, a rendezvényszervezés mellett folyamatosan fejlesztem a bennem érlelődő újságírót.

Filmek: Mindenevő lévén, nem tudok listát írni a kedvenceimről. Felőlem támadhat a Mars, apríthatnak a zombik, hősködhetnek a túsztárgyalók, szenvedhetnek fiatal, vagy épp idősödő párocskák az élet nagy dolgain. Jöhet a szórakoztató „limonádétól” kezdve, a könnyekig megható drámán keresztül a sötét hangulatú thrillerig minden; bármit szívesen megnézek, majd szelektálok.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..