Kritika

Nothing Compares To You – Kellékfeleség

Eredeti történetek hiányában mostanában a hollywoodi rendezők remake-ek készítésével töltik idejüket. Az esetek többségében ez bizony egyet jelent a maradandó károsodással, ha szerencsénk van, a végeredmény legalább nem éri el a fájdalomküszöbünket. A Kellékfeleség esetében egész jól jártunk: két óra felhőtlen szórakozás a díja annak, aki képes nem felidézni A kaktusz virága klasszikus jeleneteit. A nyár közepén megjelent Kellékfeleség DVD-t most betehetjük a polcra, egyenesen A kaktusz virága mellé.

A film

Én sajnos nem vagyok annyira szerencsés, láttam az eredetit, sőt, gyakran idézem A kaktusz virágát a táncparketten. Walther Matthau, Ingrid Bergman és az akkoriban debütáló Goldie Hawn a romkomok egyik alapdarabjában igencsak magasra tette a lécet. Nem is ugrotta volna meg Timothy Dowling forgatókönyvíró, ha ragaszkodik az eredeti sztorihoz, így azonban, hogy életképesen helyezte át a történetet napjainkba, megspékelte egy kis nyaralós fordulattal, bedobott egy-két új poént, a végeredmény nem lett reménytelen. Sőt, egész kellemesre sikerült. Részemről ugyan elég nehéz volt megbarátkozni a Aniston-Sandler párossal (Ok, ok, Sandler a producer, nyilván ő mondja meg, ki lesz a főszereplő, na de ő és Jennifer Aniston? Vagy ez csak nekem fura?), ettől eltekintve azonban nem lehet panasz a szereplőgárdára sem, Aniston például önmagán túlmutatóan jól alakít.

A alaphelyzet azonos az eredetivel. Danny (Adam Sandler), a megrögzött agglegény karikagyűrűvel jár csajozni. Amikor azonban megtalálja álmai nőjét (Brooklyn Decker), meg kell szabadulnia nem létező feleségétől. Megkéri asszisztensnőjét, Katherine-t (Jennifer Aniston), hogy játssza végig a válási hercehurcát. A hazugságok tengeréből egyenes út vezet Hawaiira, ahol a családi nyaralást Katherine középiskolai riválisának (Nicole Kidman) betoppanása is bonyolítja.

10538465_8c338fac61f50c9e131b1813a0de2260_xlJó kis helyzet, igazi poéngyár. A csapat egész ügyesen használja ki a sztoriban rejlő lehetőségeket, különösen Nicole Kidmant öröm látni egy ilyen önironikus szerepben. A poénok, többségükben, egész jól ülnek, bár egyszerűen nem tudom megérteni, hogy Sandler jóval túl a negyvenen hogy nem képes még mindig lekattanni a fekáliás viccekről. Ez persze abszolút felejthető, nehezen teszem azonban túl magam a film abszolút mélypontján, a lányok borzasztóan kínos riszaversenyén, ahol bizony erősen feszengtem, különösen, hogy A kaktusz virágának egyik legütősebb jelenete volt a táncos rész…

A lemez

Magyar, lengyel és cseh szinkronnal, sőt számos felirattal megnézhetjük a filmet, amihez most több extra is jár. A kedvenc most is a bakiparádé, de kimaradt jelenetekkel, kisfilmekkel és audiokommentárral is kényeztet minket az Intercom.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com