Kritika

Riszálom úgy is úgy is – Madagaszkár 2.

A Madagaszkár pont ugyanolyan sablon történetû, poéngyár animációs mesének indult, mint például a Jégkorszak, csak más korban, más klímával. Általános tapasztalat, hogy a „második bõrök” lehúzása már nem szokott annyira eredetire sikerülni, mint az alap film, pont ezért volt üdítõ meglepetés a Madagaszkár 2., mely az elõzõhöz képest egy cseppet sem veszített ötletességébõl és humorából.
 

A titok talán abban rejlik, hogy a kétségtelenül helyes-kedves fõhõsök mellett a mellékszereplõk karakterei szinte ötletesebbek, mint a hipochonder zsiráf vagy a táncoló oroszlán. A két szálon futó történet így nem laposodik el, ráadásul a poénok se válnak erõltetetté, mindenki a saját stílusában vicces.

A Madagaszkáron vakációzó fantasztikus négyes, Alex, Marty, Melman és Gloria lassan hazavágyik, a jó kis civilizált életbe, ezért egy pingvinek irányította repülõre pattannak. Egészen Afrikáig jutnak, ahol is a gép egy rezervátum közepébe zuhan. Hõseink elindulnak felfedezni gyökereiket, és kezdõdhetnek is az új kalandok.

Természetesen azért megtalálhatók a szokásos „mentsük meg a falkát” sablonok, de úgy gondolom ez elengedhetetlen egy hasonló mesében, hiszen a gyerekek figyelmét is le kell kötni valamivel, no meg persze némi tanulság sem árt. Ezeken túllépve a felnõttek is jól érezhetik magukat a humor-tengerben lubickolva. A katonás pingvinek a maguk pattogó stílusával és pörgõs poénjaival szerintem viszik a pálmát, de nem szabad kihagyni a hiperaktív Julien maki felséget, illetve a levakarhatatlan epizódszereplõt, Mortot sem.

A hírek szerint épphogy bemutatták a második részt, a rendezõk, Tom McGrath és Eric Darnell, valamint a szinkron színészek máris a kalandok következõ helyszínén törik a fejüket. Ez egyrészrõl jó, mert hátha történelmet írnak és sikerül megõrizni a film minõségét, másrészrõl nem annyira, ha mindez mégse jön össze. Meglátjuk…

Madagaszkár 2 (Madagascar: Escape 2 Africa)  
színes magyarul beszélõ amerikai animációs film, 89 perc, 2008

rendezõ: Tom McGrath, Eric Darnell
zeneszerzõ: Hans Zimmer
producer: Mark Swift, Mireille Soria
produkciós vezetõ: Mireille Soria, Mark Swift

szereplõk:
Ben Stiller (Alex hangja)
David Schwimmer (Melman hangja)
Chris Rock (Marty hangja)
Cedric the Entertainer (Maurice hangja)
Jada Pinkett Smith (Gloria hangja)
Andy Richter (Mort hangja)
Herman Almendarez (Antonio hangja)
Kathryn Feller
Bryceson Holcomb

IMDb átlag: 8,0
www.madagaszkar2.hu

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya