Kritika

Salsa Pa Ti – Flörti Dancing

imageIrritálóan béna címe miatt majdnem kihagytam a Flörti Dancinget – hiba lett volna, mert James Griffiths munkája rendkvül szórakoztató film, ami a legjobb angol vígjátékok nyomdokában jár.


Hirdetés

Nick Frost nevénél talán ismerősebben csengnek azon filmek, melyeket Simon Pegg és Edgar Wright irányítása alatt közösen készítettek: a Haláli hullák hajnala, a Vaskabátok vagy a Világvége hazánkban is kultikus népszerűségnek örvendnek. Kihagyott ziccernek tűnik számomra, hogy a forgalmazó a Dirty Dancing táncolni szerető fiatal lány közönségére apellált a címválasztáskor, ahelyett, hogy a jóféle angol humor szerelmeseit mozgósította volna.

Semmi baj, erre van a filmkritikus, hogy összeterelje a filmet és közönségét. A Flörti dancing (ugye bele se kell kezdjek, hogy kifejtsem, milyen eszméletlenül hibás választásnak tartom ezt a címet?) nem egy mély film, de a maga műfaján belül a legjobb fajtából való. Kétségtelenül tetszhet a táncos-romantikus műfaj kedvelőinek is, de  a Flörti Dancing sokkal inkább vicces, mint szerelmes film. A sztori nem éppen túl bonyolult: adott hősünk, a nem egy Adonisz Bruce (Nick Frost), aki belehabarodik új főnökébe (Rashida Jones). Mikor kiderül, hogy a lány szenvedélyesen odavan a salsáért, Bruce leporolja tánccipőjét – mert bizony titkon egy igazi Fred Astaire. Persze nem ő az egyetlen, aki indul a nőért, így aztán tényleg mindent be kell vetnie, hogy ismét formába lendüljön, és táncával meghódítsa a szép Juliát.

imageAz rögtön látszik, hogy nem a sztori veszi meg itt a nézőt – ha egészen őszinték akarunk lenni, a sztori kiszámtíhatóbb már nem is lehetne. Na, de itt van a humor, a humor, a humor. A film tele van szellemesebbnél szellemesebb jelenetekkel, a nézőtér szó szerint szakadt a röhögéstől. Bár a Flörti Dancing sok tekintetben amerikás, a nevettetés terén szerencsére a legjobb angol hagyományokat követi. Semmi altesti poénkodás, helyette helyzetkomikum, jellemkomikum és fricskák ezerrel. Persze a jól működő poénokat egy remek komikus csapatnak köszönhetjük, Nich Frost egy szerethető mackót játszik, akinek bizony meglepő módon gyorsan jár a lába. Ne hagyjátok magatokat eltántorítani a vacak cím miatt: a Flörti Dancing remek szórakozást ígér, randira vagy csak habkönnyű szórakozásnak nyugodt szívvel választhatjátok.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!