Kritika

Sivatagi show – A kaptár 3. – Teljes pusztulás

{mosimage}Nos, erre már bizonyára sokan vártak. Feltehetõen – mert én nem voltam köztük –, a mûremek nem fog nekik csalódást okozni. A zombik kegyetlenül éhesek, a gonoszak még annál is gonoszabbak, Alice (Milla Jovovich) pedig szebb és tehetségesebb, mint bármikor.
 

Nézd meg az elõzetest!

 

Hol vannak már azok a régi szép idõk, amikor csak Raccoon City került a Nem-Holtak karmai közé? Ma már az egész Föld fertõzött, kis csoportokban mozog a néhány megmaradt túlélõ. Egy föld alatti laboratóriumban Dr. Isaacs (Iain Glen) klón Alice-ekbõl próbálja kinyerni az ellenszert, miközben az igazi különleges képességei birtokában szinte irtja a Nem-Holtakat. A sors… na jó, a forgatókönyv összehozza régi harcostársával, Carlosszal (Oded Fehr), aki Claire (Ali Larter) karanvánját erõsíti. A kis csapat közösen indul Alaszkába, ami állítólag még tiszta, nem számolnak azonban azzal, hogy Dr. Isaacs Alice nyomában van, hogy õt használja terveihez.

{mosimage}Paul W. S. Anderson sokat csavart a történetet az elsõ rész óta – a legnagyobb örömömre, mert bizony a zombivadászat önmagában nem igazán kötött le. Azért persze nem kell aggódni, itt is hullik rendesen a férgese, és itt sem kapunk egy épkázláb befejezést. Van azonban helyette felebarátság, szerelem, önfeláldozás és könnyes szemek – nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem elég, ha a zombik forgatják fel az ember gyomrát…

Nézzük a szereplõgárdát! Alapvetõen mindannyian eleget tesznek a rájuk bízott feladatnak, nyilván egy effajta filmben hiába keresünk shakespeare-i alakításokat. Milla Jovovich azok egyike, aki azonban tudná hozni Oféliát is. A színésznõ egyértelmûen többre hivatott, mint állandóan akciófilmekben lövöldözni, bár kétségtelen, hogy ez igen jól megy neki. A Hõsökbõl ismert Ali Larter, a Carlost másodjára alakító Oded Fehr vagy Iain Glen – mind a helyükön vannak.{mosimage}


A film látványvilága sokat változott az elsõ két részhez képest. Sok jelenet szabadban, sivatagi díszletek elõtt zajlik, ami új színt hoz a már megszokottak mellé. A Nem-Holtak még mindig igen szürkék, jól kidolgozottak, csupán a tömegjelenetekben zavaróan látványos a számítógépes megsegítés. A zene sem tartozik éppen a film legerõsebb pontjai közé. Rég hallottam már ennél manipulatívabbat, egyszerûen idegesítõ, ahogy minden elektromos kisülést felvezetnek valamilyen félelemkeltõ dallammal. Az egyetlen dicséretes kivétel az Iron Butterfly In-A-Gadda-Da-Vidája, ami nemcsak hogy egy igazi rockklasszikus, de nagyon jól is illik a jelenthez, ahol használják.

Összességében A kaptár 3. korrekt kis zombi film, egész jó sztorival, használható színészekkel, néhol túlkapásokkal.
{mosimage}

 


A kaptár 3. – Teljes pusztulás
(Resident Evil: Extinction)
színes feliratos francia-ausztrál-német-angol-amerikai akciófilm, 94 perc, 2007

rendezõ: Russell Mulcahy
forgatókönyvíró: Paul W.S. Anderson
zeneszerzõ: Tyler Bates, Charlie Clouser
operatõr: David Johnson
producer: Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Robert Kulzer
vágó: Niven Howie

szereplõk:
Milla Jovovich (Alice)
Oded Fehr (Carlos Olivera)
Ali Larter (Claire Redfield)
Iain Glen (Dr. Isaacs/Tyrant)
Mike Epps (L.J)
Spencer Locke (K-Mart)
Gary Hudson (Umbrella kapitány)
Ashanti (Betty)

IMDB-átlag: 6,6
www.sonypictures.com/movies/residentevilextinction

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com