Kritika

Sötét verem – Csak egy szerelmesfilm

Mindannyian rájövünk elõbb utóbb, hogy bizony a szerelem nem más, mint az a bizonyos dalban megénekelt sötét verem. Ole Bornedal nem először nyúl a témához, de a Dina vagyok óta nem lett optimistább a kérdést illetõen.

Jonas (Anders W. Berthelsen), a bűnügyi fotós tökéletes életét egy emlékezetét vesztett lány, Julia (Rebecka Hemse) betoppanása teljesen felforgatja. A lány titokzatossága teljesen magával ragadja, ezért Jonas elhiteti vele és családjával, hogy õ Sebastian, a lány barátja. Arra azonban nem számít, hogy a valódi szeretõ (Nikolaj Lie Kaas) hamarosan felbukkan, és visszaköveteli, amit elvettek tõle.Elvakult szenvedély, agresszió, hazugság és õrület – a szerelem következményei. Nem a boldogságéi. Bornedal szerelmesfilmnek hívja mûvét, ez azonban inkább az illúzió és az önáltatás filmje, mintsem az õszinte érzelmeké – éppen ezért karaktereivel képtelenség azonosulni, a nézõ legszívesebben teljesen elhatárolódna a látottaktól. Ole Bornedal történetete feszültséggel teli és nyomasztó, kissé teátrális és néha naturális. Bár színészei remekek, a filmje mégsem vált ki együttérzést.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés