Kritika

Látvány mindenekfelett – Step up 3D

Mindannyian találkoztunk már táncos filmmel, kezdve a Flashdance-el, majd a Dirty dancing-gel. Ahogy teltek az évek, ezt a stílust is utol érte a modern kor, immár az utcai tánc lett a trendi, a menő, az izgalmas. Most végre itt van a Step up harmadik része, ami újabb fejlődésen ment keresztül, végre 3D-ben élvezhetjük a ritmust.

A Step up széria a mai fiatalok tánc stílusát dolgozza fel, melyet divatos koreográfiák, szexi, csábító mozdulatok tesznek izgalmassá, talán ennek is köszönhető a sikere és népszerűsége. Az alap sztori szinte mindig ugyanaz, néhány fiatal összeáll és közös célért, általában egy nagyszabású verseny megnyeréséért küzdenek és gyakorolnak suli előtt, alatt, után.

Ezúttal sincs másképp, Luke (Rick Malambri), a tehetséges táncos hozzá hasonlókat keres és talál az utcán, akiknek segít megvalósítani álmukat. A társaság klubját azonban elárverezik, ezért mindent bevetnek, hogy megnyerjék az új táncos verseny fődíját.

Semmi újat nem látunk, ugyanazok a klisék sorakoznak előttünk, mint eddig oly sokszor. A történet kiszámítható, a párbeszédek sokszor idegesítően bugyuták. Az alkotók ismét ránk tukmálják az örök “merjük megélni az álmainkat”, stb-stb tanulságot.

Természetesen ismét jó testű csajok és srácok vonaglanak előttünk, az általuk előadott táncok viszik a hátukon a filmet. A koreográfiák rendkívül látványosak és lendületesek, ezen kívül azonban semmit nem villant az alkotás. Igazán megszokhattuk volna már…

Step Up 3D
színes, feliratos, amerikai zenés film, 107 perc, 2010

rendező: Jon Chu
forgatókönyvíró: Amy Andelson, Emily Meyer, Duane Adler
operatőr: Ken Seng
producer: Erik Feig, Jennifer Gibgot, Adam Shankman

szereplők:
Harry Shum Jr. (Cable)
Adam G. Sevani (Moose)
Christopher Scott (Hair)
Sharni Vinson (Natalie)
Rick Malambri (Luke)
Ruby Feliciano (Mimi)

IMDb-átlag: 4,2

Kollár Flóra Anna

A BGF túltelített turizmus-vendéglátás szakának táborát erősítem, így bárkiben joggal merül fel a kérdés, mit keresek egy filmkritikai oldal szerkesztői között. A válasz a sokoldalúság, az ember addig próbáljon ki mindent, amihez kedvet, tehetséget érez, míg lehetősége van rá. Így voltam ezzel én is, mikor 2008 augusztusában, laikus filmimádóként a Filmtekercshez kerültem. Azóta nagy szerelmem, a rendezvényszervezés mellett folyamatosan fejlesztem a bennem érlelődő újságírót.

Filmek: Mindenevő lévén, nem tudok listát írni a kedvenceimről. Felőlem támadhat a Mars, apríthatnak a zombik, hősködhetnek a túsztárgyalók, szenvedhetnek fiatal, vagy épp idősödő párocskák az élet nagy dolgain. Jöhet a szórakoztató „limonádétól” kezdve, a könnyekig megható drámán keresztül a sötét hangulatú thrillerig minden; bármit szívesen megnézek, majd szelektálok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!