Kritika

Támad a mosómedve! – Drágán add a rétedet

Valamiből élni kell. Valószínűleg ez lehetett az oka annak, hogy kedvenc” bájgúnár fejű Brendan Fraserünk vállalta a Drágán add a rétedet főszerepét. Ha mégsem, akkor baj van, talán őt is utolérte a modern kori elmebaj.

Lelkünk megnyugtatására maradjunk a pénzszerzés verziójánál, mielőtt még végleg kiábrándulunk a lassan valóban jó öreg, erősen pocakosodó Fraserből. Úgy látszik, az Ő pályája is elérkezett arra a pontra, ahonnan már nincs visszaút, a süllyesztő előtti utolsó lépcsőfokra, az élőszereplős állatfilm sztártemetőjébe. Többen nyugszanak békében e helyen, gondoljunk például Eddie Murphy-re.

Dan Sandlers (Brendan Fraser), a karrierépítő ingatlanügynök lelkesen vág bele egy lakópark építésébe az érintetlen természetben. Az erdő lakói azonban igen rossz néven veszik élőhelyük megbolygatását, ezért ravasz terveket dolgoznak ki a betolakodók elkergetésére. A hadvezér szerepét a leleményes mosómedve ölti magára, aki úgy tűnik méltó ellenfele kétlábú főhősünknek…

… ami azért elég ciki. Rendben van, hogy léteznek hihetetlen intelligenciával rendelkező állatok, na de enyhe túlzás, hogy egy egész erdőnyi gyűljön össze belőlük! De miről is beszélek? Hiszen egy újabb, viccesnek szánt, de végül bugyutára sikerült állatos családi vígjátékba botlottunk. Adjunk hát lejjebb igényeinkből és realitásérzékünkből, majd próbáljunk meg korban kicsit visszafejlődni! Így már egy fokkal jobb. A gyerekek jókat kacarászhatnak a „cuki-muki” állatkákon és a bárgyú Dan esetlenkedésén, felnőtt fejjel azonban készüljünk fel a másfél órás kínos mosolygásra (szigorúan a poronty jó hangulatának szolgálatában) és unalomra. Természetesen a kicsik kedvéért a vicces „rossz bácsi” és a megfontolandó tanulság sem maradhat el, a filmet azonban ezek sem teszik elviselhetőbbé.

Drágán add a rétedet (Furry Vengeance)
színes, magyarul beszélő, amerikai családi vígjáték, 92 perc, 2010

rendező: Roger Kumble
forgatókönyvíró: Michael Carnes, Josh Gilbert
operatőr: Peter Lyons Collister
producer: Keith Goldberg, Robert Simonds
vágó: Lawrence Jordan

szereplők:
Brendan Fraser (Dan Sanders)
Brooke Shields (Tammy Sanders)
Ken Jeong (Neal Lyman)
Angela Kinsey (Felder)
Rob Riggle (Riggs)
Dick Van Dyke

szinkronhang:
Széles László (Dan Sanders magyar hangja)
Seszták Szabolcs (Neal Lyman magyar hangja)
Pápai Erika (Tammy Sanders magyar hangja)
Kökényessy Ági (Felder magyar hangja)

IMDb-átlag: 1,8
www.furryvengeance-movie.com

Avatar

Kollár Flóra Anna

A BGF túltelített turizmus-vendéglátás szakának táborát erősítem, így bárkiben joggal merül fel a kérdés, mit keresek egy filmkritikai oldal szerkesztői között. A válasz a sokoldalúság, az ember addig próbáljon ki mindent, amihez kedvet, tehetséget érez, míg lehetősége van rá. Így voltam ezzel én is, mikor 2008 augusztusában, laikus filmimádóként a Filmtekercshez kerültem. Azóta nagy szerelmem, a rendezvényszervezés mellett folyamatosan fejlesztem a bennem érlelődő újságírót.

Filmek: Mindenevő lévén, nem tudok listát írni a kedvenceimről. Felőlem támadhat a Mars, apríthatnak a zombik, hősködhetnek a túsztárgyalók, szenvedhetnek fiatal, vagy épp idősödő párocskák az élet nagy dolgain. Jöhet a szórakoztató „limonádétól” kezdve, a könnyekig megható drámán keresztül a sötét hangulatú thrillerig minden; bármit szívesen megnézek, majd szelektálok.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya