Kritika

Tini romantika – Alkonyat

Végre megjelent a Twilight – Alkonyat DVD-n! Méghozzá nem is akárhogy, rögtön dupla lemezes extra változatban tette mindezt. A már sokszor emlegetett Twilight gyűjtemény új darabja nem hozott szégyent a többire, majdnem tökéletes kiadvány lett.


A film

Ahogy az lenni szokott, a filmet szinkronizálták, bár ne tették volna… Annak ellenére, hogy minden szereplőhöz kellemes hangú, jól passzoló szinkronszínészt párosítottak, a végeredmény borzalmas. Élettelen, semmit mondó hangon halljuk megszólalni kedvenceinket. Az embernek olyan érzése támad, minta egy gyenge felolvasó próbán ülne, nem pedig a letisztázott szinkront hallgatná. Hagyján, hogy a fiatalok még nem rázódtak bele a szakmába, de a felnőttek hangja is színtelen, unott, konkrétan halott az egész. Eredeti nyelven nézve szerencsére visszatér a mozi élmény,  amelyről korábbi kritikánkban itt olvashattok.

A lemez

Szép, profi kivitelezésű kiadványt üdvözölhetünk, ami a Twilight stílushoz  illő menüből rögtön látszik. A mögöttes tartalomban szintén nem kell csalódnunk. Az első lemezen a filmet találjuk angol 5.1, magyar 2.0 és 5.1-es szinkronnal és angol, magyar felirattal és egyetlen extrával, a készítők audiókommentárjával.

A második lemezen azonban dúskálunk az extrákban. Nem kevesebb, mint hét kisfilm mutatja be hogyan vitték vászonra a nagy sikert aratott könyvet. A szerzővel, Stephanie Meyerrel készült interjút, valamint a bővített és kimaradt jeleneteket is találunk, egy újabb összeállításban pedig közelebbről ismerkedhetünk meg a filmzenével. Edward és Bella karakterének születéséről az alkotók, színészek és az írónő mesél. Újabb három kisfilmen Edward zongorakoncertjét, Vámpírcsókokat és Bella’s Lullaby Remixet láthatunk, valamint megnézhetjük a hivatalos filmzene pár lendületes dalának videoklipjét. Végül de nem utolsó sorban háromféle előzetes került fel a lemezre. Jó szórakozást mindehhez, érdemes bepillantani a kulisszák mögé, egészen más szemmel fogjuk nézni utána a filmet.

A DVD-t kiadja a Fórum Home Entertainment.
Megjelenés: 2009.04.24.
Ár: 2990 Ft

Kollár Flóra Anna

A BGF túltelített turizmus-vendéglátás szakának táborát erősítem, így bárkiben joggal merül fel a kérdés, mit keresek egy filmkritikai oldal szerkesztői között. A válasz a sokoldalúság, az ember addig próbáljon ki mindent, amihez kedvet, tehetséget érez, míg lehetősége van rá. Így voltam ezzel én is, mikor 2008 augusztusában, laikus filmimádóként a Filmtekercshez kerültem. Azóta nagy szerelmem, a rendezvényszervezés mellett folyamatosan fejlesztem a bennem érlelődő újságírót.

Filmek: Mindenevő lévén, nem tudok listát írni a kedvenceimről. Felőlem támadhat a Mars, apríthatnak a zombik, hősködhetnek a túsztárgyalók, szenvedhetnek fiatal, vagy épp idősödő párocskák az élet nagy dolgain. Jöhet a szórakoztató „limonádétól” kezdve, a könnyekig megható drámán keresztül a sötét hangulatú thrillerig minden; bármit szívesen megnézek, majd szelektálok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com