Kritika

Trollfilm – Movie 43

Movie 43: Botrányfilm

Movie 43: BotrányfilmFogalmam sincs, hogy mit láttam, és arról se, hogy jó volt-e vagy rossz, de az biztos, hogy nem fogom elfelejteni. A poszttraumás stressz már csak ilyen.

A film

A Movie 43 szkeccsfilm: tizenöt rövidfilm-vígjáték és egy kerettörténet. (Kerettörténetből két különböző is készült, nálunk az európai verzió látható.) Aztán trollfilm, azaz kizárólag a te sokkolásodra és a maga élvezetére utazik, tökéletes gátlástalansággal. Azon kívül pedig sosem látott sztárparádé.

Gerard Butler, Hugh Jackman, Kristen Bell, Kate Winslet, Naomi Watts, Uma Thurman, Richard Gere (és sokan mások): kíváncsi lennék, mivel tudta őket megzsarolni a 4chan, hogy feliratkozzanak a filmjére. Mert más nem készíthette a Movie 43-at, csak egy olyan bizarr humorérzékkel megvert sötét legalja a világnak, mint a 4chan. És nincs olyan legális eszköz, amivel erre rávehette őket. A Movie 43 brutális; képzeld el, mi lenne, ha Seth MacFarlane, Trey Parker és Matt Stone összeállnának, hogy elkészítsenek egy élőszereplős vígjátékot kizárólag a Family Guy és a South Park gyomorforgatóbb fajta momentumaiból. Képzelj el egy testnedvekből táplálkozó mocsokkomédiát, amit zsenik írnak és játszanak. Képzeld el a világ színeit összekeveredni nem fehérré, hanem hányásszínné. Nem megy? Ja, nekem se ment volna a Movie 43 előtt.

Movie 43: Botrányfilm

Tényleg fogalmam sincs, mit láttam. A Movie 43 legnagyobb részét adó rövidfilmek nem kapcsolódnak egymáshoz, de azért van egy szándékosan ostoba kerettörténet, ami elképesztő hülyeségével szó szerint elpusztítja a világot; annyi értelme sincs, mint egy marék pártfunkcionáriusnak, de legalább jól megalapozza a hangulatot. Aztán jön a férfi, akinek az állából nőnek ki a heréi, a macska, aki a gazdája fürdőnadrágos képeit nézegeti pornó helyett, Batman, aki az asztal alatt kukkol, és persze az iBabe, ami kapható fehérben és négerben is. Tessék, egy tamponreklám a filmből:

http://www.youtube.com/watch?v=EWpWJ_ZHIAU

És igazán fogalmam sincs, hogy ez a film jó volt-e vagy rossz. A Movie 43 olyan alpári, hogy igaz lelkiismerettel nem ajánlhatom senkinek – se kritikusként, se értelmes emberként, se, teszem azt, a barátaimnak egy visítva röhögős estére. De annak – alpárinak – tagadhatatlanul remek. A Movie 43 nagyon okos, príma írók írták, príma színészek játsszák, és a maga szándékait tökéletesen teljesíti. Csak hát azok a szándékok nem józanok. Magam akármennyire is odavagyok a South Park és társai alantasabb poénjaiért is, ezt a filmet senkinek se engedném megnézni, hacsak alaposan meg nem győződtem vagy arról, hogy a lelki érettség mintapéldája az illető, vagy arról, hogy már így is troll, s így a film mit sem árthat neki.

A szemétből szobrot hordtak össze a film alkotói; rettentő büdös, de jól néz ki. Mármost döntsd el, művészet-e. Vagy kellene-e az otthonodba, például.

(Értékelést ezúttal nem tudtunk kiosztani.)

A lemez

Movie 43: Botrányfilm

A DVD csak a filmet tartalmazza, magyar felirattal, Surround DD magyar és eredeti hanggal. Háromezer forintos ára még extrák nélkül is megéri azoknak, akik elköteleződtek e trauma iránt, máskülönben persze messziről kerülendő lenne ingyen is.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com