Kritika

Tucat-izgalom – Sasszem

Ebben a filmben szinte minden a megszokott recept szerint történik, bár én üdvözöltem pár jó ötletet is. Van itt menekülés, autós üldözés, robbantás, jó nõ és a többi. Mindezek ellenére tényleg izgalmas történetet hoztak össze John Glenn, Hillary Seitz és Travis Wright forgatókönyvírók.
 

Jerry (Shia LaBeouf) és Rachel (Michelle Monaghan) titokzatos hívást kap egy nõtõl, aki mindent tud, lát és hall… Összehozva a két idegent egyre hajmeresztõbb feladatokat ad nekik, egy tökéletes és beláthatatlan következményekkel járó terv végrehajtásához. A két áldozatból hamar veszélyes bûnözõ válik, legalábbis a rendõrség teóriája szerint. Jerry-nek és Rachelnek így össze kell fogni, hogy megmentsék életüket és családjukat.

A sztorival kapcsolatban kicsit olyan érzésem volt, mintha összegyúrták volna a Hálózat csapdájában és a Die Hard 3 cselekményét és kiegészítették volna pár új dologgal. Sokan mondhatnák, hogy ez csak egy újabb, sablonos amerikai akciófilm, aminek a költségvetésére felesleges rengeteg pénzt elkölteni. Egyrészt igazuk is van, másrészt én úgy gondolom errõl szól a szórakoztatóipar. Sok-sok milliót költeni látszólag értelmetlen dolgokra. Azért mondom hogy látszólag, mert egy átlag embernek szüksége van olyan kikapcsolódásra, amikor nem nagy drámákat él meg, hanem szimplán lazít. Erre ez a film tökéletesen megfelel.

A színészek jól alakítják szerepeiket, érdekes karaktereket formálnak meg. Shia LaBeouf remekül hozza a különc ikertestvért, aki családjától függetlenedve önállóan próbál boldogulni. Michelle Monaghan szintén hitelesen játssza a határozott, talpraesett és a fiáért szinte bármit megtevõ anyát. Ketten együtt jó párost alkotnak. Rosario Dawsont is dicséret illeti, mégpedig a nõiesen kemény zsaru alakításáért.

Nekem tetszett a film, pörgõs és izgalmas, sodró lendületû alkotás, ami D.J. Caruso összeszedett rendezésének hála nem válik zavarossá vagy érthetetlenné.

Sasszem (Eagle Eye)  
színes feliratos amerikai filmdráma, 2008

rendezõ: D.J. Caruso
forgatókönyvíró: John Glenn, Hillary Seitz, Travis Wright
zeneszerzõ: Brian Tyler
operatõr: Dariusz Wolski
producer: Pat Crowley, Edward McDonnell
executive producer: Steven Spielberg
vágó: Jim Page

szereplõk:
Shia LaBeouf (Jerry)
Michelle Monaghan (Rachel)
Billy Bob Thornton (Morgan)
Rosario Dawson
Ethan Embry (Grant)
William Sadler (William Shaw)
Eric Christian Olsen (Craig)
Madylin Sweeten (Becky)

IMDb átlag: 6,6
www.eagleeyemovie.com/intl/hu/

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya