Kritika

Micsoda probléma – Túl jó nő a csajom

A Túl jó nő a csajom a címében is összefoglalt, eredetinek tetsző alapötlete kapcsán egy valóban bájos romantikus komédiát is takarhatna, ha Jim Field Smith rendező egy huszárvágással kiiktatta volna a Szextúra forgatókönyvíróinak teljesen felesleges altesti poénhalmát.

A Túl jó nő a csajom főhőse egy hétköznapi lúzer (Jay Baruchel), akivel egy napon megtörténik a csoda, ugyanis felfigyel rá egy tízpontos bombázó (Alice Eve). A hétköznapi néző pedig azt várhatná, hogy innentől a film negédes megvilágítással a szerelembeesés különböző stációira fog koncentrálni, a rendező azonban ügyes megoldással a leány érzelmeit csaknem megmásíthatatlannak könyveli el, s inkább a súlyos önértékelési zavarral küzdő legény nehézkes én-elfogadását emeli a középpontba. Sorjáznak is aztán a konfliktusok hitetlenkedő barátok és hozzátartozók, valamint féltékeny exek képében, a legnagyobb problémát mégis a nagyon is szerethető udvarló külső adottságairól megfogalmazott értékítélete jelenti. Vesztünkre itt érinti a cselekmény az „első szex” kötelező motívumát, ahol is a nagy eseményt az említett altesti poénokkal kövezik ki (kutya nyaldosta „legénypettytől” baráti segítséggel végrehajtott hereborotválásig).

A borzasztó élményeket leszámítva azért Jim Field Smith filmje ügyesen követi az Appatow-sémákat. Kiszámítható története ellenére dicséretére váljék, hogy frappánsan épül fel a cselekmény egy repülőtér köré, a családok kapcsán pedig némi társadalmi feszültség felvillantására is jut idő. Összességében azonban a Túl jó nő a csajom olyan, mint egy álomnő szájában egy színpompás nyalóka: kezdetben szexis, s a tekintetet megbabonázó élmény, fogytával azonban inkább csak a lankasztó üresség marad.

Túl jó nő a csajom (She’s Out of my League)

színes, amerikai, romantikus vígjáték, 104 perc, 2010

rendező: Jim Field Smith
forgatókönyvíró: Sean Anders, John Morris
zeneszerző: Michael Andrews
operatőr: Jim Denault
producer: Eric L. Gold, David B. Householter, Jimmy Miller
vágó: Dan Schalk

szereplő(k):
Jay Baruchel (Kirk Kettner)
Alice Eve (Molly)
Krysten Ritter (Patty)
Mike Vogel (Jack)
Lindsay Sloane (Marnie)
Geoff Stults (Cam)
Debra Jo Rupp (Mrs. Kettner)
Jasika Nicole (Wendy)
T.J. Miller (Stainer)
Nate Torrence (Devon)

Imdb-átlag: 6,6.

http://www.getyourrating.com/

A dvd-t forgalmazza a Paramount.

Megjelenés dátuma: 2010. október 28.

Ár: 2990Ft.

Szinkron nyelv(ek): lengyel (DD 5.1), cseh (DD 5.1), angol (DD 5.1), magyar (DD 5.1)

Felirat nyelv(ek): szlovén, szlovák, szerb, román, portugál, litván, lett, lengyel, izlandi, hindi, héber, görög, észt, cseh, bolgár, arab, angol, magyar

Extrák: Interaktív menük, Közvetlen jelenetválasztás, Audiokommentár, Kimaradt jelenetek.

Avatar

Kiss Tamás

Kiss Tamás a Vászon nélkül és a Fesztivál rovat szerkesztője. Gimnáziumi tanárként mozgóképkultúra és médiaismeret, illetve történelem tárgyakat oktat. Rajong a western, a horror és a gettófilm műfajáért, valamint Brian De Palma és Sidney Lumet munkásságáért.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya