Kritika

Újabb tini-vámpír – Rémségek cirkusza

Mostanában mintha minden tinédzser “vámpír-lázban” égne. Könyvek, filmek, minden erről szól. Az Alkonyat sármos vega vámpírja, Edward után megérkezett közénk Darren Shan, a nagyon kölyök és szívtiprónak egyáltalán nem nevezhető félvámpír. Bár ne tette volna…


A Harry Potter gyorsan emelkedő csillaga alatt egy kisebb, ám több darabkából álló meteor is útnak indult, Darren Shan tizenkét részes vámpír könyvsorozata. Ugyan kitartóan jelentek meg az újabb és újabb részek, valahogy sose ragadott meg a történet, ami most hosszú hallgatás után ismét előkerült valahonnan a padlásról. Az első rész, a Rémségek cirkusza a sorozat nyitányaként az alap szituációt festi le.

A két tizenéves jóbarát borzongással vegyes kíváncsisággal állít be a Rémségek cirkuszának egyetlen előadására. Darren élete a show utáni napokban egy csapásra megváltozik, amikor barátja életéért sajátját adja fel. Az ifjút félvámpírrá változtatja a cirkusz egyik állandó tagja. Kiderül, hogy vámpír és vámpír között is hatalmas különbségek és háborúk vannak, illetve hosszas tanulóleckék során kell elsajátítani a különleges képességeket.

Látványában nagyjából tetszett a film. Ennyi… A pozitívumok sorolása itt le is zárult. A történet nehézkes, már-már gagyi, a szereplők pedig felszínesek, nincsenek kidolgozva. A szerelmi szálban nemhogy romantika és érzelem nincs, de még leheletnyi életet se vittek bele az alkotók. Salma Hayek feltűnésére még csak-csak felcsillan a néző szeme, de a csábító szakállas nő sajnos kevés a film megmentéséhez.


Rémségek cirkusza
(Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant /Circus of the Freak)
színes magyarul beszélő amerikai film, 111 perc, 2009

rendező: Paul Weitz
forgatókönyvíró: Paul Weitz, Brian Helgeland, Darren Shan
zeneszerző: Stephen Trask
operatőr: J. Michael Muro
producer: Ewan Leslie, Lauren Shuler Donner
vágó: Leslie Jones

szereplők:
Chris Massoglia (Darren Shan)
John C. Reilly (Larten Crepsley)
Salma Hayek (Madame Truska)
Josh Hutcherson (Steve)
Willem Dafoe (Gavner Purl)
Jane Krakowski (Cormac Limbs)
Ray Stevenson (Murlough)
Patrick Fugit (Evra Von)
Kristen Schaal (Gertha Teeth)

IMDb-átlag: szavazatok hiányában én maximum 5-öt javasolnék
www.thevampiresassistant.net

Avatar

Kollár Flóra Anna

A BGF túltelített turizmus-vendéglátás szakának táborát erősítem, így bárkiben joggal merül fel a kérdés, mit keresek egy filmkritikai oldal szerkesztői között. A válasz a sokoldalúság, az ember addig próbáljon ki mindent, amihez kedvet, tehetséget érez, míg lehetősége van rá. Így voltam ezzel én is, mikor 2008 augusztusában, laikus filmimádóként a Filmtekercshez kerültem. Azóta nagy szerelmem, a rendezvényszervezés mellett folyamatosan fejlesztem a bennem érlelődő újságírót.

Filmek: Mindenevő lévén, nem tudok listát írni a kedvenceimről. Felőlem támadhat a Mars, apríthatnak a zombik, hősködhetnek a túsztárgyalók, szenvedhetnek fiatal, vagy épp idősödő párocskák az élet nagy dolgain. Jöhet a szórakoztató „limonádétól” kezdve, a könnyekig megható drámán keresztül a sötét hangulatú thrillerig minden; bármit szívesen megnézek, majd szelektálok.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..