Fókuszban Kritika

Újra bevetésen – Vasember 2.

Sokat vártunk, nagyon sokat. De megérte. A Vasember 2. visszarepít a gyerekkorba, igazi csihipuhi mese.

És úgy tud az lenni, hogy közben nagyon szépen dolgozik az egyes szereplők jellemének kibontásán, nem tolja el a hangsúlyokat feleslegesen az akciójelenek irányába. És mindez minek köszönhető? Jon Favreau rendező remek arányérzékének. Éljen, éljen!

Nyilvánvalóan az is kellett, hogy legyen miből dolgozni. Szépen össze van téve a forgatókönyv, kiváló a színészgárda, és persze ütős a zene is. De haladjunk csak sorjában. A sztori megint szépen egyensúlyoz a zakkant Tony Stark (Robert Downey Jr.) és titkárnője (Gwyneth Paltrow) gyermeki románcának újabb és újabb szeletének felvillantása és a gonoszok ellen vívott harca között. Ezúttal a rosszfiúk csapatában a féltékeny üzleti konkurencia (Sam Rockwell) és a bosszút forraló orosz fizikus (Mickey Rourke) játszik, míg a jókat az első részben már megismert Rhodey (Don Cheadle) illetve a Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) és Nick Fury (Samuel L. Jackson) által képviselt szuperkommandó erősíti.

Isteni csapat, mi tagadás, mindenki a helyén van. Az egyetlen szerencsétlen elem a piszkavasnak is csak jóindulattal nevezhető Gwyneth Paltrow-t és a szuperguszta Scarlett Johanssont ilyen gyakran együtt mutogatni. Robert Downey Jr. megint szupermeggyőző, egyszerűen mintha ráírták volna Vasember szerepét. A segítőtársak sem kevésbé eltaláltak, megint bebizonyosodott, hogy Mickey Rourke-t még igencsak korai volt leírni. Sajnos a filmet megint csak szörnyen gyengítette a magyar szinkron, különösen Pepper Potts sipítozik ellenszenvesen ebben a verzióban – ideje lenne már kicsit gatyába rázni az egyébként korábban méltán híres magyar szinkront… Addig meg, ha tehetjük, válasszunk feliratos előadást.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..