Kritika

Unalom – London Boulevard

Majdnem sikerült film majdnem fapados DVD-n, de végül mindkettő csalódást okoz. Úgy a sztori, mint a DVD-tartalom a kötelező minimumot hozza mindössze, pedig próbálkozik amúgy, hogy több legyen.

A film

A fegyházból szabadult Mitchell jó útra térne ugyan, de bűnözői múltjából származó képességei valami sokféle állásra sajnos nem kvalifikálják. Így köt ki egy híresség mellett testőrként. A tisztességes munka azonban nem hoz megkönnyebbülést, mert a múlt egy gengszterfőnök és egy régi barát képében visszajár. Tagline: „Nem minden bűnöző akar az lenni”.

Igen, pont ilyen sablonos a film. Kár érte, mert lehetett volna egy második In Bruges is. A rendező William Monahan nagyon igyekezett a hangulatteremtéssel, és a film legjobb pillanataiban halványan érezni is lehet, milyen egy londoni gengszterdráma, de a London Boulevard inkább kiaknázatlan lehetőség maradt. A nagy igyekezet ráadásul visszájára is fordult: olyan sok az atmoszférateremtő próbálkozás, hogy a cselekményt teljesen kiszorítja a filmből, és egészen az utolsó, szerencsére felpörgő percekig unalomra ítéli a nézőt. (William Monahan amúgy Oscar-díjas forgatókönyvíró – A tégláért kapta –, kész rejtély tehát, hogyan követhet el ilyen hibát.)

Kiemelendő viszont a színészi teljesítmény. Colin Farrell legalább az elvárt színvonalat hozza, Keira Knightley már a puszta jelenlétéért is dicséretet érdemel (kissé elfogult vagyok), és a mellékszerepekben is erős színészek, Ben Chaplin és Ray Winstone pazarolják magukat a filmre.

A filmről írt kritikánk itt található.

A lemez

A Gamma Home Entertainment aligha szánja ezt a filmet nagy DVD-piaci kasszasikernek, mindössze néhány interjút és az örök alibit jelentő előzetest kínálja fel extraként. Tipikusan az a lemez, aminek a leírásában még az „interaktív menü” és a „jelenetválasztás” is extraként van feltüntetve, hogy kitöltse az ürességet.

London Boulevard
színes, feliratos, amerikai-angol krimi, 103 perc, 2010

rendező: William Monahan
forgatókönyvíró: William Monahan
operatőr: Chris Menges
producer: Tim Headington
vágó: Dody Dorn

szereplő(k):
Colin Farrell (Mitchell)
Keira Knightley (Charlotte)
Ben Chaplin (Billy)
David Thewlis (Jordan)
Ray Winstone (Gant)
Anna Friel (Briony)
Stephen Graham (Danny)
Eddie Marsan (DI Bailey)
Matt King (Fletcher)
Alan Williams (Joe)
Ophelia Lovibond (Penny)
Sanjeev Bhaskar (Dr. Raju)
Jamie Campbell Bower (fehér fiú)
Donald Sumpter (Pentonville kormányzó)

IMDb

A DVD megjelenése: 2011. 06. 16.
Szinkron nyelv: magyar DD 5.1, angol DD 5.1
Feliratok: magyar, angol
Extrák: Interjúk a készítőkkel és a szereplőkkel (feliratos), Előzetes (feliratos)
Ár: 3190 Ft

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés