Kritika

Vámpírkrónikák – Alkonyat

Kicsit tartottam a tini lányok kedvenc vámpírtörténetének filmes feldolgozásától, de az felülmúlta várakozásaimat. Az Alkonyat bár néhol a giccs határmezsgyéjén egyensúlyoz, izgalmas és szórakoztató film, melyet nem csak lányoknak merek ajánlani.

A Stephenie Meyer azonos című regényébpl készült Alkonyat két fiatal szerelmét meséli el – a Buffyn és Angelen nevelkedett generációnknak bizonyára nem jelent meglepetést, hogy egyikük vámpír. Bella (Kristen Stewart), aki most költözött apjához (Billy Burke), hamar összekavarodik a félelmetesen jóképű, de halott sápadt Edwarddal (Robert Pattinson). A helyzet amúgy sem egyszerű, de egy az Edward családjával szemben emberi vérre szomjas vámpírcsapat felbukkanása csak még inkább megnehezíti – olyannyira, hogy végül már a puszta túlélés a tét.Catherine Hardwicke szerencsére nem engedett a csábításnak, és még időben visszafogta a gejllovakat, egy-két túladagolt jelenettől eltekintve a romantika, a kaland és a humor kellemes egyensúlyban van a filmben. A színészek megválasztásával sem nyúlt mellé. A Bellát alakító mindössze 18 éves Kristen Stewart igazi veterán, a Pánikszobából vagy az Út a vadonba című filmekből lehet ismerős. Játéka természetes, de úgy érzem, lenne még mit kihoznia magából. A hősszerelmes karaktere ezúttal a korábban Harry Potter mellett Cedric Diggoryként látott Robert Pattinsonnak jutott. Hát bizony, vannak olyan férfiak, akiknek remekül áll a szenvedés – ő is egy közülök. Bár még csak 22 éves, sokkal idősebbnek tűnik (egy jó ideje 17 éves vámpírnál el is kell egy kis érettség), így Zac Efronnal ellentétben a tinikorból kinőtt hölgyek szimpátiájára is igényt tarthat. A két apa mellékszerepeiben Billy Burke és Peter Facinelli hoznak meggyőző alakítást.

A film Amerikában 70 millió dollárt meghaladó eredménnyel nyitott, melynek sikerén felbuzdulva a Summit Entertainment bejelentette, hogy ők viszik vázonra a regénysorozat második kötetét, a New Moont is. Addig itt van nekünk az első könyv immáron magyarul és a filmvásznon is.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com