Kritika

Vámpírt polcra – Underworld: Evolúció

450269Hát bizony, ez is elérkezett, a kulthorror rajongói végre polcukra tehetik a vámpírok és vérfarkasok örök háborúját feldolgozó trilógia második darabját. Az Underworld: Evolúcióban Kate Beckinsale változatlanul jól mutat a bőrcuccban, Görög Zitának még mindig nincsen csak 2 mondata, a DVD verzió pedig egy perccel sem hosszabb, hogy feljavítsa Len Wiseman filmjét, ami már a moziban is elég röhejes volt.

A film

Nézzük csak, mi minden szól amellett, hogy mégiscsak végigküzdjük újra és újra az Underworld legújabb epizódját? A DVD lehetőséget ad, hogy a filmet eredeti nyelven nézhessük meg, amit feltétlenül ajánlok mindenki figyelmébe, aki szeretne egy jót röhögni. A film első harmadában hőseinknek meggyűlik a baja a rend őreivel, akik – magyar koprodukcióban készült alkotásról lévén szó – ékes magyar nyelven buzdítják egymás a páros becserkészésére. Igazán mulattató. Persze, ha úgy vesszük, ez is csak a film hitelességét támasztja alá, hiszen Erdélyben, a vámpírok őshazájában – na, most mondjátok meg, hát nem Corvinusnak hívják a fő-fő vámpírt?! – is szépen cseng a magyar szó.

De ne szaladjunk ennyire előre. A történet ott folytatódik, ahol az első rész abbamaradt. Selene (Kate Beckinsale) fel akarja kutatni Marcust (Tony Curran), a vámpírok királyát, hogy alkut kössön vele az életéért cserébe. Sajnos azonban hamar kiderül, hogy az ember még a saját családjában sem bízhat – még szerencse, hogy még mindig kéznél van Michael (Scott Speedman), a vérfarkas-vámpír hibrid.

Elég komolytalan. Valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag azonban, minél többször nézem meg ezt a marhaságot, annál jobban tetszik. A vámpírok és vérfarkasok családi legendáriuma végül magával ragad, és már alig várom a harmadik részt, hogy végre megtudjam, mi jelentõsége van a Görög Zita alakította karakternek, mert az eddigiek szerint látszólag semmi. Már csak egy kérdés van. Most, hogy Beckinsale és Wiseman már nem egy pár, hajlandó lesz az angolok üdvöskéje még egyszer egy ilyen blődséghez adni a nevét? Én azért mégiscsak bízom benne, hogy igen.

A lemez

Elõzetes, werkfilm, interjúk és egy kisfilm a forgatásról segíti a rajongókat, hogy még mélyebbre jussanak az Underworld birodalomba.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!