Kritika

Vámpírt polcra – Underworld: Evolúció

450269Hát bizony, ez is elérkezett, a kulthorror rajongói végre polcukra tehetik a vámpírok és vérfarkasok örök háborúját feldolgozó trilógia második darabját. Az Underworld: Evolúcióban Kate Beckinsale változatlanul jól mutat a bőrcuccban, Görög Zitának még mindig nincsen csak 2 mondata, a DVD verzió pedig egy perccel sem hosszabb, hogy feljavítsa Len Wiseman filmjét, ami már a moziban is elég röhejes volt.

A film

Nézzük csak, mi minden szól amellett, hogy mégiscsak végigküzdjük újra és újra az Underworld legújabb epizódját? A DVD lehetőséget ad, hogy a filmet eredeti nyelven nézhessük meg, amit feltétlenül ajánlok mindenki figyelmébe, aki szeretne egy jót röhögni. A film első harmadában hőseinknek meggyűlik a baja a rend őreivel, akik – magyar koprodukcióban készült alkotásról lévén szó – ékes magyar nyelven buzdítják egymás a páros becserkészésére. Igazán mulattató. Persze, ha úgy vesszük, ez is csak a film hitelességét támasztja alá, hiszen Erdélyben, a vámpírok őshazájában – na, most mondjátok meg, hát nem Corvinusnak hívják a fő-fő vámpírt?! – is szépen cseng a magyar szó.

De ne szaladjunk ennyire előre. A történet ott folytatódik, ahol az első rész abbamaradt. Selene (Kate Beckinsale) fel akarja kutatni Marcust (Tony Curran), a vámpírok királyát, hogy alkut kössön vele az életéért cserébe. Sajnos azonban hamar kiderül, hogy az ember még a saját családjában sem bízhat – még szerencse, hogy még mindig kéznél van Michael (Scott Speedman), a vérfarkas-vámpír hibrid.

Elég komolytalan. Valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag azonban, minél többször nézem meg ezt a marhaságot, annál jobban tetszik. A vámpírok és vérfarkasok családi legendáriuma végül magával ragad, és már alig várom a harmadik részt, hogy végre megtudjam, mi jelentõsége van a Görög Zita alakította karakternek, mert az eddigiek szerint látszólag semmi. Már csak egy kérdés van. Most, hogy Beckinsale és Wiseman már nem egy pár, hajlandó lesz az angolok üdvöskéje még egyszer egy ilyen blődséghez adni a nevét? Én azért mégiscsak bízom benne, hogy igen.

A lemez

Elõzetes, werkfilm, interjúk és egy kisfilm a forgatásról segíti a rajongókat, hogy még mélyebbre jussanak az Underworld birodalomba.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..