Kritika

Verdák

verdákA nyár egyik nagy sikere, a Pixar újabb remekműve: a Verdákról csupa jót lehet elmondani. A legújabb pixelcsoda most DVD-n is elkápráztathatja a nagyérdeműt.

A film

A film maga a nyugati animáció aktuális csúcsteljesítményének és az ódivatú amerikai rajzfilmforgatókönyv-trendnek a keveréke. A látvány tökéletes: noha nem egy Innocence, azért meglátszik rajta, hogy a földgolyó nyugati felének legkiválóbb animátorai (és legizmosabb gépei) készítették. A történet pedig elviselhető, a kötelező tanulságokal együtt – úgysem arra figyelünk. A célközönség a szokásos: a kisebbek élvezhetik a szép autókat és az egyszerű sztorit, a nagyobbak pedig térdcsapdosva kacaghatnak az ötletes poénokon.

A lemez

A filmnek mindent megadtak, ami jár: példás látványt és hangot produkál a DVD, valamint néhány értékes extrát. A hang 5.1-es Dolby Digital magyar és angol, természetesen magyar feliratot is választhatunk – de lévén a szinkron tökéletes, erre nem lesz szükség.

A rendező a Honnan jött a Verdák? című kisfilmben magyarul feliratozva beszél a film eredetéről, és megtekinthetjük – teljes képernyőn – a végefőcím alatt kis képben játszott eseményeket is. Érdekesebb a két különálló extra: a Matuka és a kísérteties fény című rövid alkotás a film egyik legkedvesebb szereplőjét hozza fura helyzetbe, az Utcai zenészek pedig a Pixar képi humorérzékének egy, a Verdáktól független gyöngyszeme.

A Verdák DVD összességében kihagyhatatlan darab, a remek film és az ügyes extrák mellett barátságos ára okán is.

Verdák (Cars)
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 116 perc, 2006

rendező: John Lasseter
forgatókönyvíró: John Lasseter, Dan Fogelman, Joe Ranft, Phil Lorin, Jorgen Klubien
zeneszerző: Randy Newman
producer: Darla K. Anderson
látványtervező: William Cone, Bob Pauley
vágó: Ken Schretzmann

szereplők:
Owen Wilson (Villám McQueen hangja)
Larry The Cable Guy (Matuka hangja)
George Carlin (Filmore hangja)
Bob Costas (Bob Cutlass hangja)
Paul Dooley (Sarge hangja)
Katherine Helmond (Lizzie hangja)
Bonnie Hunt (Sally hangja)
Michael Keaton (Chick Hicks hangja)
Cheech Marin (Ramone hangja)
Paul Newman (Doc Hudson hangja)
Tony Shalhoub (Luigi hangja)

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com