Kritika

Vissza a gyökerekhez – X-men kezdetek: Farkas

Az X-men trilógia magasra tette a lécet, amit az utólag készült nulladik rész sajnos nem tud tartani. A lenyűgöző látványra hajtó film DVD kiadása igényes, viszonylag tartalmas darab, még akkor is, ha csak egy lemezre futotta.


Hirdetés

A film

Logan, azaz Farkas (Hugh Jackman) múljáról, a Kezdetekről szóló kritikánkat itt olvashatjátok.

A lemez

A kiadás már külső megjelenésében is szép, az ember örömmel nyitja ki és fedezi fel, mit rejt magában a doboz. Egy jól összeállított lemezt, amin filmet és egyéb tartalmat egyaránt találunk.

A DVD-t elindítva ötletes, kalóz másolatokat ellenző bejátszás fogad minket, amit egy Blu-Ray bemutató követ. Ezután érkezünk meg a filmrészletet követő jelenetképes, egyszerű menühöz. A gyönyörű képű, dübörgő akciókban bővelkedő filmhez 5.1-es szinkront választhatunk, nem kevesebb, mint öt nyelven. Feliratokból szintén széles a választék, a magyartól kezdve a kazahon át az arabig, van itt minden, szám szerint tizenhat darab. Az extrák között találunk egy korrekt kisfilmet a produkció készítéséről, és arról, hogyan alakították a trilógia előzményeit (magyar felirattal). Négy kimaradt, vagy épp kibővített jelenet is felkerült a lemezre, melyekhez Gavin Hood rendezői kommentárját választhatjuk. Végül két Blu-Ray előzetest nézhetünk meg (X-men trilógia és Éjszaka a múzeumban), bár ezek érezhetően csak a reklám kedvéért állnak itt. Azonban ne legyünk telhetetlenek, hiszen nem dupla lemezes extra változatról van szó, egy DVD-re nagyjából elég ennyi tartalom.

A DVD-t kiadja az InterCom.
Megjelenés dátuma: 2009.10.14.
Ár: 3.190 Ft

Kollár Flóra Anna

A BGF túltelített turizmus-vendéglátás szakának táborát erősítem, így bárkiben joggal merül fel a kérdés, mit keresek egy filmkritikai oldal szerkesztői között. A válasz a sokoldalúság, az ember addig próbáljon ki mindent, amihez kedvet, tehetséget érez, míg lehetősége van rá. Így voltam ezzel én is, mikor 2008 augusztusában, laikus filmimádóként a Filmtekercshez kerültem. Azóta nagy szerelmem, a rendezvényszervezés mellett folyamatosan fejlesztem a bennem érlelődő újságírót.

Filmek: Mindenevő lévén, nem tudok listát írni a kedvenceimről. Felőlem támadhat a Mars, apríthatnak a zombik, hősködhetnek a túsztárgyalók, szenvedhetnek fiatal, vagy épp idősödő párocskák az élet nagy dolgain. Jöhet a szórakoztató „limonádétól” kezdve, a könnyekig megható drámán keresztül a sötét hangulatú thrillerig minden; bármit szívesen megnézek, majd szelektálok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!