Kritika

Vissza a gyökerekhez – X-men kezdetek: Farkas

Az X-men trilógia magasra tette a lécet, amit az utólag készült nulladik rész sajnos nem tud tartani. A lenyűgöző látványra hajtó film DVD kiadása igényes, viszonylag tartalmas darab, még akkor is, ha csak egy lemezre futotta.

A film

Logan, azaz Farkas (Hugh Jackman) múljáról, a Kezdetekről szóló kritikánkat itt olvashatjátok.

A lemez

A kiadás már külső megjelenésében is szép, az ember örömmel nyitja ki és fedezi fel, mit rejt magában a doboz. Egy jól összeállított lemezt, amin filmet és egyéb tartalmat egyaránt találunk.

A DVD-t elindítva ötletes, kalóz másolatokat ellenző bejátszás fogad minket, amit egy Blu-Ray bemutató követ. Ezután érkezünk meg a filmrészletet követő jelenetképes, egyszerű menühöz. A gyönyörű képű, dübörgő akciókban bővelkedő filmhez 5.1-es szinkront választhatunk, nem kevesebb, mint öt nyelven. Feliratokból szintén széles a választék, a magyartól kezdve a kazahon át az arabig, van itt minden, szám szerint tizenhat darab. Az extrák között találunk egy korrekt kisfilmet a produkció készítéséről, és arról, hogyan alakították a trilógia előzményeit (magyar felirattal). Négy kimaradt, vagy épp kibővített jelenet is felkerült a lemezre, melyekhez Gavin Hood rendezői kommentárját választhatjuk. Végül két Blu-Ray előzetest nézhetünk meg (X-men trilógia és Éjszaka a múzeumban), bár ezek érezhetően csak a reklám kedvéért állnak itt. Azonban ne legyünk telhetetlenek, hiszen nem dupla lemezes extra változatról van szó, egy DVD-re nagyjából elég ennyi tartalom.

A DVD-t kiadja az InterCom.
Megjelenés dátuma: 2009.10.14.
Ár: 3.190 Ft

Avatar

Kollár Flóra Anna

A BGF túltelített turizmus-vendéglátás szakának táborát erősítem, így bárkiben joggal merül fel a kérdés, mit keresek egy filmkritikai oldal szerkesztői között. A válasz a sokoldalúság, az ember addig próbáljon ki mindent, amihez kedvet, tehetséget érez, míg lehetősége van rá. Így voltam ezzel én is, mikor 2008 augusztusában, laikus filmimádóként a Filmtekercshez kerültem. Azóta nagy szerelmem, a rendezvényszervezés mellett folyamatosan fejlesztem a bennem érlelődő újságírót.

Filmek: Mindenevő lévén, nem tudok listát írni a kedvenceimről. Felőlem támadhat a Mars, apríthatnak a zombik, hősködhetnek a túsztárgyalók, szenvedhetnek fiatal, vagy épp idősödő párocskák az élet nagy dolgain. Jöhet a szórakoztató „limonádétól” kezdve, a könnyekig megható drámán keresztül a sötét hangulatú thrillerig minden; bármit szívesen megnézek, majd szelektálok.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya