Magazin

Egy hetes szünet után újra KEDD-KINO!

Az animációs filmekre gyakran tekintenek úgy, mint megmozgatott festményre, grafikára, amely inkább való a galériák falára, mintsem hogy moziban tűzzék műsorra őket.

A KEDD-KINO következő alkalmán művészeti galériává avanzsál a kisterem, ahol lesz művészettörténeti gyorstalpaló (Orosz István, Keresztes Dóra: Arcok), animációtörténeti kitekintő (Békési Sándor: Fények virradat előtt, Andreas Hykade: Love & Theft), illetve műalkotások és művészeti stílusok garmadája fog a vásznon peregni (Orosz István, Haris László: Apokrif, Keresztes Dóra: Garabonciák, Richly Zsolt: Kőmíves Kelemen, Rofusz Kinga: A sellő és a halász).

A délután két beszélgetőtársa az alkotásaikkal is jelen lévő Haris László fotográfus és Orosz István grafikusművész.

Zsély Csilla

2007 szeptemberétől koptatom az ELTE-BTK filmes tanszékének padjait, és mint minden rendes bölcsész, én is igyekszem mindig (legalább) két lábbal a föld felett járni. Habár a filmezés gyakorlati oldala mindig is jobban foglalkoztatott (az amatőr filmkezdeményezéseket mostanra már szerencsére leváltották a kiforrottabb művek), 2009 őszén egy szép napon mégis az írásra adtam a fejem, és megpályáztam egy helyet az akkor épp munkaerő-frissítésen munkálkodó Filmtekercsnél. Azt pedig, hogy a filmezés és az arról való írás milyen békésen megfér egymás mellett, mi sem bizonyítja jobban, minthogy újabban már szorgosan igyekszem elsajátítani a sajtóakkreditációk minden csínját-bínját, mint a fesztivál rovat vezetője.

Filmek: Az animációs filmek iránti már-már beteges rajongásom talán életem első moziélményére, a Toy Story 1996-os megtekintésére vezethető vissza, a forma iránti lelkesedésem azóta töretlen, és újabban egy animációs blog elindításához vezetett. Egyébként nagyjából mindenevő vagyok, bár szívszaggató melodrámák, kaszabolós horrorok és zombifilmek kerüljenek. Abszolút kedvencként Tim Burtont említeném, A majmok bolygója kivételével.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!