Magazin

A Mr. Tűsarok és a Matilda című musical kapta a legtöbb jelölést Tony-díjra

ALeqM5gWRWoSVbg0nXOAxrc431pyosq_gQKét musical, a 2005-ös Mr. Tűsarok (Kinky Boots) című angol film és Roald Dahl brit regényíró Matilda című gyermekkönyvének feldolgozása kapta idén a legtöbb Tony-díj-jelölést – írja a BBC.

A Kinky Boots, amelyben egy csőd szélén álló cipőgyár férfiaknak szánt erotikus női csizmák gyártásával lábal ki a válságból, tizenhárom jelölést söpört be, a Royal Shakespeare Company által színpadra vitt Matilda című produkció pedig tizenkét kategóriában száll versenybe.

Az Oscar-díjas Tom Hanks, aki a múlt hónapban debütált a Broadwayn a tavaly elhunyt Nora Ephron Lucky Guy című darabjában, a legjobb színész kategória mezőnyében ünnepelheti első Tony-díj-jelölését.

Sikere ellenére a Kinky Boots nem tudta túlszárnyalni a 2001-es Producerek és a 2009-es Billy Elliot című musicalt, amelyek annak idején tizenöt-tizenöt jelölést söpörtek be – írta tudósításában a BBC News.

A jelöltek névsorának keddi ismertetésekor az is kiderült, hogy Larry Kramer amerikai színdarabíró, melegjogi és AIDS-aktivista kapja idén az Isabelle Stevenson-díjat. Az elismerést olyan személyeknek ítélik oda évről-évre, akik tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak bizonyos humanitárius és jótékonysági ügyekhez.

A Broadway világának legrangosabb elismerését jelentő díjakat június 9-én, a New York-i Radio City Music Hallban adják át.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com