Magazin Papírfény

Ajnár-mű – Robert Pattinson

Ki ne ismerné az Alkonyat ifjú üdvöskéjét, az Edward Cullent alakító Robert Pattinsont? Szexi, titokzatos rossz fiú, aki rabul ejtette a fiatal lányok szívét. Legalábbis ezt egész sokan így gondolják.


Megmondom őszintén én személy szerint nem vagyok annyira elhalva az érzékeny lelkű színésztől. Nem mondom, dögös is, jóképű is, de azért a repülőrajtos ráugrást talán hanyagolnám. Természetesen emberileg nagyon szimpatikus, normális gondolkodásmódú ifjú titánnak tartom, akire kétségtelenül nagy szerepek várnak még Hollywoodban, amiket egész biztosan tökéletesen fog majd játszani.

Róla szól a frappánsan Robert Pattinson címet kapott könyv. Az alcím viszont elgondolkodtat. Az igaz szerelem örök… Pontosan kibe is kéne szerelmesnek lennem? Vagy kinek kéne szerelmesnek lennie kibe? Elvesztettem a fonalat. Mindegy is, haladjunk tovább. Persze nem szaladhatunk túl sokáig, a 63 oldalnak hamar a végére érünk, főleg, hogy ennek is tekintélyes százaléka kép. Ami persze jó, mert legalább több oldaláról ismerjük meg Robot, meglátjuk a hétköznapi borostás, kócos hajú srácot az istenített csillag mögött.

Az írónő, Josie Rusher kétségtelenül rajong a szívtipróért. Valószínűleg ezért ismétli állandóan újabb megfogalmazásban a már bemutatott pozitív tulajdonságokat. Ez vagy marketing fogás, vagy ami valószínűbb, kínlódás a karakterszám növelésére. Persze ez bocsánatos bűnnek tekinthető, mivel egészében alapos összefoglalást olvashatunk a csillag életéről, gondolkodásáról és hátteréről.

A könyv maga igényes, szép kiadás, mint a Twilight sorozat összes tagja. Tetszik a grafikája, a képek stílusa. A végén még meglepetést is tartogat, egy saját, különbejáratú óriás posztert Robertről, amit a szobánkba kirakva csaknem életnagyságban szemezhetünk a sármos színésszel. Rajongóknak tökéletes, bár én azt hiszem inkább az albumban hagyom a relikviát.

Josie Rusher: Robert Pattinson – Az igaz szerelem örök
Könyvmolyképző Kiadó, 2009.

Kollár Flóra Anna

A BGF túltelített turizmus-vendéglátás szakának táborát erősítem, így bárkiben joggal merül fel a kérdés, mit keresek egy filmkritikai oldal szerkesztői között. A válasz a sokoldalúság, az ember addig próbáljon ki mindent, amihez kedvet, tehetséget érez, míg lehetősége van rá. Így voltam ezzel én is, mikor 2008 augusztusában, laikus filmimádóként a Filmtekercshez kerültem. Azóta nagy szerelmem, a rendezvényszervezés mellett folyamatosan fejlesztem a bennem érlelődő újságírót.

Filmek: Mindenevő lévén, nem tudok listát írni a kedvenceimről. Felőlem támadhat a Mars, apríthatnak a zombik, hősködhetnek a túsztárgyalók, szenvedhetnek fiatal, vagy épp idősödő párocskák az élet nagy dolgain. Jöhet a szórakoztató „limonádétól” kezdve, a könnyekig megható drámán keresztül a sötét hangulatú thrillerig minden; bármit szívesen megnézek, majd szelektálok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!