Magazin

“Az ördög nem alszik” – Filmvetítések az ÖrdögKatlan Fesztiválon

Augusztus 4-8. között a a Baranya megyei Nagyharsányban és térségében kerül megrendezésre a III. ÖrdögKatlan Fesztivál, ahol a színházi, irodalmi, képzőművészeti, zenei programok között ott találjuk a stílszerűen Az ördög nem alszik” címre keresztelt éjszakai szabadtéri mozit is. Kapa-Pepe filmek öt napon keresztül.

A filmek minden éjjel Nagyharsányban, a Port.hu színpadon, az esti nagykoncert után kezdődnek, a nyitónap kivételével 1:00 órakor (augusztus 4-én pontban éjfélkor indul a vetítés). Sajnos a fesztivál csak öt napos, így a hat Kapa-Pepe filmből kényszerűen egynek ki kellett maradnia, az Ede megevé ebédem így nem került fel a vetítési listára.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Augusztus 4. 24.00
Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten (1999)

Augusztus 5. 01.00
Anyád! A szúnyogok (2000)

Augusztus 6. 01.00
Utolsó vacsora az Arabs szürkénél (2001)

Augusztus 7. 01.00
Kelj fel, komám, ne aludjál! (2002)

Augusztus 7. 01.00
A mohácsi vész (2004)

A Jancsó-filmeken kívül további két dokumentumfilm is levetítésre kerül, a 2007-es Az utolsó kolomejka, ami egy kárpátaljai ruszin cigányzenekar történetét mutatja be csütörtökön, augusztus 5-én 21.00 órától lesz látható a Faluközpontban. A másik doku igazi különlegesség, a MikeDudeFilm: Tüke Fenomént ugyanis betiltották, így az egy szamizdat vetítés keretében lesz látható Palkonyán, a Faluházban szombaton (augusztus 7.), este 20.00 órától

A filmekről bővebben az ÖrdögKatlan honlapján.

Forrás: www.ordogkatlan.hu

Zsély Csilla

2007 szeptemberétől koptatom az ELTE-BTK filmes tanszékének padjait, és mint minden rendes bölcsész, én is igyekszem mindig (legalább) két lábbal a föld felett járni. Habár a filmezés gyakorlati oldala mindig is jobban foglalkoztatott (az amatőr filmkezdeményezéseket mostanra már szerencsére leváltották a kiforrottabb művek), 2009 őszén egy szép napon mégis az írásra adtam a fejem, és megpályáztam egy helyet az akkor épp munkaerő-frissítésen munkálkodó Filmtekercsnél. Azt pedig, hogy a filmezés és az arról való írás milyen békésen megfér egymás mellett, mi sem bizonyítja jobban, minthogy újabban már szorgosan igyekszem elsajátítani a sajtóakkreditációk minden csínját-bínját, mint a fesztivál rovat vezetője.

Filmek: Az animációs filmek iránti már-már beteges rajongásom talán életem első moziélményére, a Toy Story 1996-os megtekintésére vezethető vissza, a forma iránti lelkesedésem azóta töretlen, és újabban egy animációs blog elindításához vezetett. Egyébként nagyjából mindenevő vagyok, bár szívszaggató melodrámák, kaszabolós horrorok és zombifilmek kerüljenek. Abszolút kedvencként Tim Burtont említeném, A majmok bolygója kivételével.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés