Magazin

Az öt legnagyobb film poszter spoiler

A vesszőből font emberEgy filmkritika megírásakor nagy kihívás úgy felkelteni a néző érdeklődését, hogy közben ne lőjük le a poént. Minden erőfeszítésünk feleslegessé válik viszont akkor, mikor már a film plakátja lelövi a sztori legizgalmasabb jelenetét, vagy a happy endet. Az év vége felé közeledve rengeteg a filmes toplista: a legjobb film, a legvártabb film, a legjobb előzetes, a legjobb alakítás… De ne csak a filmes érdemeket tartsuk számon! Nézzük a bakikat is! Íme öt olyan filmplakát, ami már a mozi előtt megölte a végét: az öt legnagyobb film poszter spoiler.

 

 

1. Szabadítsátok ki Willyt! (1993)

Free Willy (1993)
2. Rocky IV. (1985)
Rocky IV (1985)
3. A majmok bolygója (1968)
Planet of the Apes (1968)
4. E.T. – a földönkívüli (1982)
E.T. the Extra-Terrestrial (1982)
5. A vesszőből font ember (1973)
The Wicker Man (1973)
(forrás: Buzzfeed)

Avatar

Simor Eszter

Egyszer egy tanárom azt írta valahol, hogy „mezei kritikus” bárkiből lehet. Az ELTE média szakán tanítják a kritikaírást, utána már csak egy kis kultúra kellene a véleményalkotáshoz. Ezek szerint a média szak elvégzése után mezei kritikusnak talán már nevezhetem magam, most egy kis kultúrát igyekszem magamra szedni. Talán egyszer leszek igazi újságíró is.

Filmek: Az abszolút kedvencek nálam a dánok. Főként Lars von Trier, Anders Thomas Jensen, Susanne Bier, Lone Scherfig, de bármi, amit a dogma mozgalom követett el, vagy amiben Mads Mikkelsen szerepel. A „legek” közül Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick és Tarr Béla. Új kedvenc Ulrich Seidl. Mostanában az emberi lélek legmélyebb bugyraiba hatoló, metafizikai kérdéseket boncolgató filmek vagy a „háromzsebkendős” melodrámák.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés