Magazin

Cannes 2013: Elkeltek a Filmalap által támogatott magyar filmek a cannes-i filmvásáron

Forrás: Filmhu Facebook

Forrás: Filmhu Facebook

Jelentős az érdeklődés a Magyar Nemzeti Filmalap által támogatott új magyar filmek iránt a cannes-i filmfesztivál napokban is zajló filmvásárán. A Magyar Pavilonban láthatóak az új magyar filmek hirdetései, mind a filmvásárlók, mind a fesztiválok képviselői nagy érdeklődéssel várják az új filmeket.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Franciaországi moziforgalmazásra már elkelt Szász János legutóbbi filmje, A nagy füzet: a Pretty Pictures francia forgalmazó vásárolta meg a világhírű Agota Kristof regény Ulrich Matthes-t, Ulrich Thomsen-t, Molnár Piroskát és Tóth Orsit felvonultató feldolgozásának moziforgalmazási jogait. A nagy füzet a Hunnia Film Stúdió és a német Intuit Pictures gyártásában készült az osztrák Amour Fou és a francia Dolce Vita Films koprodukciójában. A Beta Cinema, a film világforgalmazója további országok forgalmazóival – többek között japánokkal és törökökkel – folytat előrehaladott tárgyalásokat.

Császi Ádám Viharsarok című első játékfilmjét észak-amerikai, angol, francia és lengyel mozifilmforgalmazók vásárolták meg a cannes-i filmvásáron. A Viharsarok a kamaszkor, a szerelem és az ébredő szexualitás megélésének drámája. Császi Ádám filmje magyar-német koprodukcióban készült a Proton Cinema és német Unafilm gyártásában, a Café Film és az I’M Film koprodukciójában. A filmet képviselő berlini M-Appeal világforgalmazó több jelentős filmpiac forgalmazójával tárgyal még a napokban a további értékesítések részleteiről.

Mindkét Cannes-ban értékesített filmet, valamint a jelenleg utómunka fázisban lévő Liza, a rókatündér (rendező: Ujj Mészáros Károly, gyártó: Filmteam) és az Isteni műszak (rendező: Bodzsár Márk, gyártó: Unio Film) című alkotásokat is ősszel láthatja a hazai közönség a mozikban.

 

Filmunió

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés