Magazin

EUShorts Likes: Sci-fi & Musical rövidfilmek a Kinoban

A Szívtranszplantációs rockopera, űrbe lőtt agglegények, operett a fogorvosi székből, politikai összeesküvés a walesi drag queen tehetségkutató versenyen…és ez még csak az első 30 perc. Sci-fi és musical kisfilmek a Kinoban.

Az EUShorts idén márciusban elindított sorozata, az EUShorts Likes következő programján a két szórakoztatóbb műfaj, a sci-fi és a musical kerül terítékre, vagyis a Kino mozi vásznára.

Az első kiadáshoz hasonlóan most is két napig pörögnek majd a filmek a teremben, ahol napi két vetítés várható, egy a musical, egy pedig a sci-fi jegyében. Az igazi persze mindkettőn egymás után részt venni.

Program:

SCI-FI blokk

1. Control Master (UK) rendezte: Run Wrake
A sosemvolt ötvenes évek ponyvatörténete óriásnővel, szakállas gonosz doktorral, golyóként repkedő szuperhőssel, sugárpiszollyal és pop arttal.

2. Első kapcsolat (ES) rendezte: Pau Escribano
Különösen megnehezíti az ember magányát, ha agglegényként indul idegen fajok felkutatására az űrbe.

3. Félúton (UK) rendezte: Simon Bovey
A következő század népszerű utazási formája nem várt morális problémákkal jár.

4. Protorészecskék (ES) rendezte: Chema García Ibarra
A protorészecskék léteznek! Jó hír a jövő tudósainak, rossz hír az időhurokba került kísérleti alanynak.

5. Előbb-utóbb (HU) rendezte. Madarász Isti
A nácik időgéppel kísérleteznek. Azt hiszem, ennél többet nem is kell mondanunk.

6. Volt egyszer egy Föld nevű bolygó (UK) rendezte: Ian Hothersall
Melyik rosszabb? Egy robotinvázió Londonban vagy egy robotinvázió Londonban aznap, amikor elhagy a barátnőd?

7. A Hippocampus túlélője (FR) rendezte: Julien Lecat
Évtizedekkel később is akarnak felejteni az emberek. Ha nem válik be a konyak, majd segít egy duci, fürtös hölgy, hogy kitörölje a rossz emlékeket.

8. Yuri Lennon landol az Alpha 46-on (CH) rendezte: Anthony Vouardoux
Yuri Lennon, a lelkes űrhajós kozmikus katasztrófát okoz az Alpha 46 felszínén.

MUSICAL blokk

1. Egy nagyon angol fedősztori (UK) rendezte: Ian Smith
A wales-i transzvesztita Rhiannon Grand Slam Glam eltökélte, hogy megnyeri a BAD Factor nevű drag-queen tehetségkutatot. A versenyt szörnyű bűntény árnyékolja be, de mit keres a brit titkosszolgálat a helyszínen?

2. Míg a halál (ES) rendezte: Juan Pérez Fajardo
A pokolban van egy kevéssé ismert szabály. Az újoncoknak dalban kell elmondaniuk, miért is kerültek oda. Kellemetlen pillanatok tehát a halál után is bőven akadnak.

3. Szívdobbanás (SE) rendezte: Martin Lima de Faria, Anette Skåhlberg
A svéd TB képviselőinek és a szívátültetésre váró bevándorló érdekei a műtét előtt erősen ütköznek. Érvek, ellenérvek, dráma, tetőfok, záródal. A szervszállító bonviván szerepében a világhírű Alexander Skarsgard.

4. Fogidegösszeomlás (IR) rendezte: Ian Power
Ír fogorvosok dalban sorakoztatnak fel pro és kontra érveket a dentálhigénia és a szakma útvesztőiről.

5. Kopasz krapek (NO) rendezte: Maria Block
A norvég kisvárosban hirtelen boldog-boldogtalan arról dalol, hogy a tizenéves Jörg egy rejtélyes kopasz férfiaval csókolózott. Családi dráma az elfogadásról, klasszikus musical-i pillanatokkal.

6. A hatalmas agyszívó űrlény támadása (FR) rendezte: Guillaume Rieu
A párizsi musical hangulatát megtámadja egy agyszívó űrlény. Hőseink csak akkor menthetik meg a világot, ha műfajt változtatnak. És igen, néha hagyni kell a címet magáért beszélni.

Időpont: 2011. szeptember 23-24
Helyszín: Kino mozi
Jegyár: 1200 forint egy vetítés, blokkonként 1000 forint ha mindkét műfajra váltasz jegyet

EUShorts Likes: Sci-fi & Musical

Zsély Csilla

2007 szeptemberétől koptatom az ELTE-BTK filmes tanszékének padjait, és mint minden rendes bölcsész, én is igyekszem mindig (legalább) két lábbal a föld felett járni. Habár a filmezés gyakorlati oldala mindig is jobban foglalkoztatott (az amatőr filmkezdeményezéseket mostanra már szerencsére leváltották a kiforrottabb művek), 2009 őszén egy szép napon mégis az írásra adtam a fejem, és megpályáztam egy helyet az akkor épp munkaerő-frissítésen munkálkodó Filmtekercsnél. Azt pedig, hogy a filmezés és az arról való írás milyen békésen megfér egymás mellett, mi sem bizonyítja jobban, minthogy újabban már szorgosan igyekszem elsajátítani a sajtóakkreditációk minden csínját-bínját, mint a fesztivál rovat vezetője.

Filmek: Az animációs filmek iránti már-már beteges rajongásom talán életem első moziélményére, a Toy Story 1996-os megtekintésére vezethető vissza, a forma iránti lelkesedésem azóta töretlen, és újabban egy animációs blog elindításához vezetett. Egyébként nagyjából mindenevő vagyok, bár szívszaggató melodrámák, kaszabolós horrorok és zombifilmek kerüljenek. Abszolút kedvencként Tim Burtont említeném, A majmok bolygója kivételével.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!