Magazin

Udine 2011: Far East Film Festival 13

Idén tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre Olaszországban a Távol-Keleti Filmfesztivál (Far East Film Fest, vagyis FEFF2011), ahol a fesztivál résztvevői kilenc nap alatt képbe kerülhetnek a távol-keleti filmek populáris darabjaival.

Időpont: 2011. április 29. – május 7. (Udine, Olaszország).

Az idei FEFF-en lesz az amerikai kult-mozi ázsiai remakejének nemzetközi premierje, vagyis a Paranormal Activity 2 Nagae Toshikazu rendezésében. Ez esetben tehát a film címének végén a kettes szám nem folytatást, hanem egy újfajta megközelítést jelez. A film alapszituációja egyszerű: adott két testvér, egy szoba és egy videokamera. A kérdés az, hogy ezeken kívül mi rejtőzik még a sötétben azon a bizonyos tokiói éjszakán?

Az udinei Fesztivál másik horror-különlegessége az első iPhone-nal forgatott horrorfilm, ráadásul ennek nem más, mint a hazánkban is elismerésnek és ismeretségnek örvendő Chan-wook Park (Old boy, A bosszú asszonya) az elkövetője! A film címe: Night Fishing.


Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com