Magazin

Filmtekercs videón: elstartolt a VLOGtekercs

Elindult a Filmtekercs havi rendszerességgel jelentkező videóblogja, a VLOGtekercs. Az első két rész már elérhető Facebookon és YouTube-on.

Áprilisban indult útjára a Filmtekercs vlogja, azaz a VLOGtekercs egy aktuális téma feldolgozásával. Az első két részben a Disney+ és az Apple TV+ elindulásával kiéleződő streaming piaci versengést vettük górcső alá.

A kamerák és mikrofonok előtt a Filmtekercs két újságírója, Németh Míra és Énekes Gábor ülnek.

Májusban az első részt annak tematikus folytatása követte, így már teljes a kép a streaming háborúról. A korlátozások miatt stúdiónkat el kellett hagynunk, de a videó tartalma nem változott. Idén tavasszal a Quibivel még tovább bővült a piacon elérhető szolgáltatók száma. Rövidesen pedig – a koronavírus járvány ellenére – elindítják az NBC saját streaming szolgáltatóját, a Peacockot is. Az új és kisebb szereplők mellett pedig továbbra is az élen járnak a nagy(obb) múltú és hatalmas tartalomtárral rendelkező szereplők, többek között a Netflix, vagy az HBO GO.

Túl sok a szereplő a streaming piacon? Ebben a káoszban vág rendet a VLOGtekercs!

Az első epizódban megkezdtük a seregszemlét, sorra vettük azokat a szolgáltatásokat, amik meghatározzák az online tartalomközvetítés piacát. A második részben teljessé tettük a képet, majd egy kicsit a jövőbe tekintettünk. Próbáltuk az egyes szolgáltatók jövőjét meghatározni, persze feltételes módban és a jelen állás tükrében.

Az epizódok alapjául már létező cikkeink szolgálnak majd, persze alapos átdolgozás alapján. Az első két részt Tóth Nándor Tamás elemzéséből merítettünk, ami alapos betekintést enged, ebbe az első pillantásra kaotikusnak tűnő streaming háborúba.

A VLOGtekercs már megjelent és további epizódjaiért kövess bennünket Facebookon és YouTube-on. A következő rész június elején érkezik.

VLOGtekercs 1. rész – A streamingháború

A Netflixet tíz évvel ezelőtt még kiröhögték a nagy hollywoodi stúdiók. Öt évvel ezelőtt is csak marginális tényezőnek tekintették. Mára azonban gyilkos háborúra készülnek vele szemben, hogy öt év múlva megsemmisítsék a saját felségterületén. De vajon sikerül-e nekik? Egy biztos: a húszas éveket a streamingháború tematizálja majd a médiapiacon.Ha inkább elolvasnád: https://www.filmtekercs.hu/nagyitas/a-nagy-streaminghaboruIratkozz fel Youtube-on! https://www.youtube.com/channel/UCUfhVONMgjqdJar3XUOeFTQKövess Instagramon is! https://www.instagram.com/filmtekercs/?hl=huMűsorvezetők: Németh Míra, Énekes GáborOperatőrök: Gyenes Dániel, Havasmezői Gergely, Nagy TiborVágó: Gyenes DánielProducer: Molnár Kata OrsolyaA videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Posted by Filmtekercs.hu on Saturday, April 4, 2020

 

VLOGtekercs 2. rész – A streaming háború II.

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!Ha inkább elolvasnád: https://www.filmtekercs.hu/nagyitas/a-nagy-streaminghaboruIratkozz fel Youtube-on! https://www.youtube.com/channel/UCUfhVONMgjqdJar3XUOeFTQKövess Instagramon is! https://www.instagram.com/filmtekercs/?hl=huMűsorvezetők: Németh Míra, Énekes GáborVágó: Nagy TiborFőcím: Gyenes DánielProjektvezető: Nagy TiborProducer: Molnár Kata OrsolyaA videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Posted by Filmtekercs.hu on Thursday, April 30, 2020

 

Avatar

Énekes Gábor

2017-ben csatlakoztam a Filmtekercs csapatához. Ugyanebben az évben szereztem meg a diplomám az ELTE-n, ahol a filmes szakirány mellett kommunikáció és médiatudományt tanultam. Bármely korszak, műfaj és alkotó filmjeit szívesen fogyasztom, főként, ha azok megosztó társadalmi kérdéseket, párkapcsolati dilemmákat, vallási témákat és az emberiség jövőjét vizsgálják.

Avatar

Gyenes Dániel

Gyenes Dániel a PPKE kommunikáció szakos, filmen és újságíráson specializált hallgatója. Ha egy filmben egyszerre jelenik meg a misztikum és a társadalomkritika, nála tuti befutó.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés