Magazin

FM ’tekercs podcast #16 – Legjobb filmek a négy fal közt

Tizenhatodik podcast műsorunkban bezártságot tematizáló kiváló filmeket vettünk sorra. 10 kedvencünket gyűjtöttük össze a legkülönbözőbb műfajokból!

Az önkéntes és elrendelt karanténok időszakát élve érdemesnek tűnt elgondolkozni azon, vajon a filmművészetben hogyan ábrázolták az elzárt, bajba jutott, vagy a világtól elszakadt, magányos emberek sorsát. Az FM ’tekercs podcast legújabb adásában olyan filmekből állítottunk össze egy tízes listát, mely alkotások tematizálják a bezártságot, emellett pedig nagy részben egy helyszínen játszódnak.

Nagyjából 80 év terméséből válogattunk kényünkre-kedvünkre,

hogy hangulatban, történetben és műfajban változatos összeállítást adhassunk át. Így kaphattak helyet a legnagyobb klasszikusok mellett alulértékeltebb B-filmek is.

Avatar

Énekes Gábor

2017-ben csatlakoztam a Filmtekercs csapatához. Ugyanebben az évben szereztem meg a diplomám az ELTE-n, ahol a filmes szakirány mellett kommunikáció és médiatudományt tanultam. Bármely korszak, műfaj és alkotó filmjeit szívesen fogyasztom, főként, ha azok megosztó társadalmi kérdéseket, párkapcsolati dilemmákat, vallási témákat és az emberiség jövőjét vizsgálják.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya