Magazin

FM ’tekercs podcast #16 – Legjobb filmek a négy fal közt

Tizenhatodik podcast műsorunkban bezártságot tematizáló kiváló filmeket vettünk sorra. 10 kedvencünket gyűjtöttük össze a legkülönbözőbb műfajokból!

Az önkéntes és elrendelt karanténok időszakát élve érdemesnek tűnt elgondolkozni azon, vajon a filmművészetben hogyan ábrázolták az elzárt, bajba jutott, vagy a világtól elszakadt, magányos emberek sorsát. Az FM ’tekercs podcast legújabb adásában olyan filmekből állítottunk össze egy tízes listát, mely alkotások tematizálják a bezártságot, emellett pedig nagy részben egy helyszínen játszódnak.

Nagyjából 80 év terméséből válogattunk kényünkre-kedvünkre,

hogy hangulatban, történetben és műfajban változatos összeállítást adhassunk át. Így kaphattak helyet a legnagyobb klasszikusok mellett alulértékeltebb B-filmek is.

Énekes Gábor

2017-ben csatlakoztam a Filmtekercs csapatához. Ugyanebben az évben szereztem meg a diplomám az ELTE-n, ahol a filmes szakirány mellett kommunikáció és médiatudományt tanultam. Bármely korszak, műfaj és alkotó filmjeit szívesen fogyasztom, főként, ha azok megosztó társadalmi kérdéseket, párkapcsolati dilemmákat, vallási témákat és az emberiség jövőjét vizsgálják.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com