Magazin

FM ’tekercs podcast #16 – Legjobb filmek a négy fal közt

Tizenhatodik podcast műsorunkban bezártságot tematizáló kiváló filmeket vettünk sorra. 10 kedvencünket gyűjtöttük össze a legkülönbözőbb műfajokból!

Az önkéntes és elrendelt karanténok időszakát élve érdemesnek tűnt elgondolkozni azon, vajon a filmművészetben hogyan ábrázolták az elzárt, bajba jutott, vagy a világtól elszakadt, magányos emberek sorsát. Az FM ’tekercs podcast legújabb adásában olyan filmekből állítottunk össze egy tízes listát, mely alkotások tematizálják a bezártságot, emellett pedig nagy részben egy helyszínen játszódnak.

Nagyjából 80 év terméséből válogattunk kényünkre-kedvünkre,

hogy hangulatban, történetben és műfajban változatos összeállítást adhassunk át. Így kaphattak helyet a legnagyobb klasszikusok mellett alulértékeltebb B-filmek is.

Énekes Gábor

Énekes Gábor

2017-ben csatlakoztam a Filmtekercs csapatához. Ugyanebben az évben szereztem meg a diplomám az ELTE-n, ahol a filmes szakirány mellett kommunikáció és médiatudományt tanultam. Bármely korszak, műfaj és alkotó filmjeit szívesen fogyasztom, főként, ha azok megosztó társadalmi kérdéseket, párkapcsolati dilemmákat, vallási témákat és az emberiség jövőjét vizsgálják.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya