Magazin

FM ’tekercs podcast #18 – Az utolsó párbaj történelmi elemzése

Tizennyolcadik adásunkban Ridley Scott új „történelmi” drámáját, Az utolsó párbajt vettük górcső alá. Vajon mennyire tekinthető hitelesnek a rendezőgéniusz középkor ábrázolása?

A középkor a filmtörténet kezdetei óta velünk van a mozik vásznain. Legyen szó valós történelmi esemény feldolgozásáról vagy egy kitalált világban játszódó fantasyról, a hős harcosok és hercegnők világa megragadja képzeletünket. De vajon mennyire tekinthető igaznak a szélesvásznú lovagvilág? Az FM ’tekercs podcast legújabb adásában Kozák Szabolcs hadtörténésszel, fegyverkováccsal beszélgettünk Ridley Scott és sok más alkotó történelmi eposzairól.

Listen to FM ’tekercs podcast #18 – Az utolsó párbaj történelmi elemzése byFilmtekercs.hu on hearthis.at

Miként látja Az utolsó párbajt egy szakember? Léteznek-e hiteles filmek a középkorról?

Az utolsó párbajról szóló beszélgetésünket azoknak ajánljuk, akik már megtekintették a filmet!

Gueth Ádám

Gueth Ádám 2017-ben csatlakozott a Filmtekercshez. Mióta 5-6 évesen először látta a Jurassic Parkot, vonzza a filmek világa. 2016-ban a Károli Gáspár Református Egyetem történelem szakán szerzett mesterdiplomát. Később, 2020-ban az ELTE BTK Szabadbölcsészetének filmtudomány szakirányán szerzett BA oklevelet. Főállásban dolgozik egy helyi lapnál, mellette pedig több filmes portál és blog állandó és vendégszerzője. Elsősorban a történelmi, a háborús és a science-fiction műfaj érdekli, szívesen elemzi történelmi filmek valós hátterét és igazságtartalmát. Kedvenc rendezői között találhatjuk Steven Spielberget, Ridley Scottot, Quentin Tarantinot és Stanley Kubrickot.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com