Magazin

FM ’tekercs podcast #20 – Tényleg ez a legjobb videojáték-adaptáció?

Az HBO megtalálta legújabb zászlóshajónak számító sorozatát: a The Last of Us című videojáték-adaptációnak sikerült hatalmas közönséget bevonzania. Vajon megtört a játékadaptációk átka, és megszületett az első igazán fantasztikus próbálkozás? Részletes évadkibeszélőnkből kiderül.

Tíz évvel ezelőtt a The Last of Us meghódította a játékosok szívét, és sokak számára megmutatta, mire is képes a videojátékipar történetmesélés és karakterépítés terén. Hosszú esztendőket követően Craig Mazin, a Csernobil alkotója, valamint Neil Druckmann, az alapanyag rendezője összefogott, hogy az HBO képernyőjére adaptálja ezt a sztorit, mely annyiakat megérintett.

Képes volt megismételni a műveletet a csapat? Egyáltalán elég, ha lemásolják a játék sztoriját?

A kérdések ott lebegtek végig a kilenc epizódos évad során, mely a napokban fejeződött be. Gueth Ádám és Szécsényi Dániel egy spoileres, rengeteg aspektusra kiterjedő beszélgetésben fejtegették, mi eleve a videojáték-adaptációk átka, hogy lehet megtörni, és a The Last of Us megéri ezt a figyelmet, amit játékként és most már tévésorozatként kap.

Gueth Ádám

Gueth Ádám 2017-ben csatlakozott a Filmtekercshez. Mióta 5-6 évesen először látta a Jurassic Parkot, vonzza a filmek világa. 2016-ban a Károli Gáspár Református Egyetem történelem szakán szerzett mesterdiplomát. Később, 2020-ban az ELTE BTK Szabadbölcsészetének filmtudomány szakirányán szerzett BA oklevelet. Főállásban dolgozik egy helyi lapnál, mellette pedig több filmes portál és blog állandó és vendégszerzője. Elsősorban a történelmi, a háborús és a science-fiction műfaj érdekli, szívesen elemzi történelmi filmek valós hátterét és igazságtartalmát. Kedvenc rendezői között találhatjuk Steven Spielberget, Ridley Scottot, Quentin Tarantinot és Stanley Kubrickot.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com