Magazin

Gyere velünk moziba – Programajánló (Január 9-15.)

Bár így az első hetekben nem botlunk mindenhol különböző filmes programokba vagy fesztiválokba, azért ha valaki nagyon szeretne, biztos talál kedvére valót. Legfeljebb egy kicsit jobban nyitva kell tartani a szemünket, de itt egy kis segítség: ezúttal leginkább különböző vetítéseket tudunk ajánlani.

 

 

Andrzej Wajda retrospektív

A lelkes Wajda-rajongók már régóta megtekinthetik kedvenc rendezőjüknek egy-egy alkotását az Örökmozgóban, ezen a héten pedig igazi csemegéket kínálnak minden érdeklődőnek, ugyanis hat filmet is műsorra tűznek. Válogatni tehát bőven lehet, mégpedig az alábbiakból:

Január 9. 18:30 Tájkép csata után
Január 10. 18:30 Érzéstelenítés nélkül
Január 13. 18:30 Az ördögök
Január 14. 20:30 Húszévesek szerelme
Január 15. 18:30 Hamu és gyémánt
Január 15. 20:30 Légyfogó

Filmklub-kínálat

A hét közepétől aztán már másfelé is nézelődhetünk, ugyanis akad pár filmklub, akik gondoltak az ínyencekre, és nekik is adnak lehetőséget a kikapcsolódásra, feltöltődésre, na meg persze kultúrára.

Szerdán például a Faludi Filmklub dokumentumfilmes vonalának újabb állomásához érkezünk. Ezen a héten Gyarmathy Lívia körül forog a klub élete, éppen ezért az Uránia Fábri termében 18:45-től először egy róla készült portréfilmet, majd pedig a ’71-es Tisztelt cím! c. dokumentumfilmet fogják vetíteni. De ha valaki inkább a távol-keleti filmeket részesítené előnyben, akkor az Örökmozgó Japán filmklubjának keretein belül megtekintheti a Keresztre feszített szerelmeseket.

A már 2010 őszétől működő Bollywoodi filmklub idén is folytatja munkásságát, méghozzá nem kis lendülettel. Pénteken már meg is lehet tekinteni a repertoár egy új darabját: Az utolsó lókaraván Tibetbent (kezdés 20:00), és ha valakinek ez nem lenne elég, másnap és harmadnap is visszalátogathat, ugyanis szombaton A harcost, vasárnap pedig A lázadó szerzetest vetítik.

Aki pedig még ennél is többet szeretne, szintén szombaton az Örökmozgó Indiai filmklubja a Dhoom 2-t tűzi műsorra (16:00)

Még mindig szombat, még mindig filmklub: az Anime Filmklub műsorát sem szabad kifelejteni. 17:00-tól a Sword With No Name lesz megtekinthető a Vízraktérben.

A hét mesterlövésze

Puzsér Róbert újra a Corvin moziba látogat egy kis csevegésre, csak úgy könnyeden, lazán. Na és persze lesz egy meglepetés film is, hiszen film nélkül ez sem lenne az igazi. Szóval szombaton 19:00-ra tessék összekészülődni, senkit nem fog csalódás érni.

Avatar

Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés