Magazin

Gyere velünk moziba! – Programajánló (március 12-18.)

Ez a hét a régi magyar filmek szerelmeseinek kedvez, ugyanis Fábri Zoltántól kezdve Zolnay Pálon át Kovács Andrásig válogathatunk a kiválóbbnál kiválóbb filmtörténeti mérföldkövek közül. Ha valakit mégsem hoznának lázba hazánk fiai, természetesen ne lógassa az orrát, mert nekik is tartogat a hét izgalmas programokat.

HÉTFŐ

Az imént emlegetett Fábri Zoltán kezdi a sort a héten, ugyanis 7 órától a Müpa Mozi kereteinen a Két félidő a pokolban című filmet tekinthetjük meg a rendezőtől. Ha valaki mégis inkább napjaink termésére vágyik, akkor ne hagyja ki az Odeon-Lloydban 8 órától kezdődő, Kortárs magyar filmklubban vetített Az ajtót  (Szabó István).  Hogy ne csak magyar filmekről essen szó, az Örökmozgóban fél kilenctől látható a Hímnem-nőnem (Jean-Luc Godard).

KEDD

A KEDD-KINO animációs filmklub keretében e héten (a szokásos négy órától) az animáció plusz versfilm izgalmas kombója kerül terítékre. Ezek után átballaghatunk az Olasz Kultúrintézetbe a 6-tól kezdődő Mi még hittünk (Mario Martone) című filmre. Fábri Zoltán igen népszerű a héten, fél 7-től az Örökmozgó tűzi műsorára az Édes Annát. Egy másik felejthetetlen magyar remeket, Kovács Andrástól a Hideg napokat láthatjuk 7 órától a Moha Kávézó és Galériában a ”Múltidőzés” – emlékezés/felejtés sorozat keretében.

SZERDA

Természetesen ma sem maradhatunk magyar film nélkül, 18:45-től a Fotográfiára (Zolnay Pál) ülhetünk be az Urániában, a Faludi Filmklub rendezésében. A Moha Kávézóban pedig a Jönnek a csehszlovákok!” – újhullámos gyöngyszemek a ’60-as évekből sorozat soron következő filmje, a Tűz van, babám! (Milos Forman) lesz látható 7 órától.

CSÜTÖRTÖK

Ha kikokárdáztuk magunkat, de még nem elég a magyar ízekből, akkor vegyük utunkat az Örökmozgó felé, ahol fél 7-től egy nagy dózis Bánk bánt kaphatunk: levetítenek egy ’52-es és egy ’64-es rövid dokumentumfilmet, majd a 2002-es operafilmet (Káel Csaba). 8 órától viszont a Tabánban nézhetjük meg a Clarat (Helma Sanders-Brahms) a Női sorsok a filmvásznon keretében.

PÉNTEK

Még mindig nem fogytunk ki a nagy magyar öregekből, ugyanis 7 órától a BÉKA Filmklub szervezésében (Fogasház) nézhetjük meg Keleti Mártontól a Hattyúdalt. Emellett aznap Norvég minta is lesz a Tabánban 8-tól, mégpedig a Barátom Knerten (Martin Lund, Asleik Engmark).

VASÁRNAP

A szombati pangás után vasárnap a Tabánban 6 órától Popper Péter előadására (Őszintén a szerelemről) válthatunk jegyet. Éric Rohmer rajongóknak pedig kihagyhatatlan l fél 9-től A tavasz meséje (Örökmozgó).

Piller Mónika

Piller Mónika az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve dán szakon. Szakdolgozatát az izlandi filmek és a globalizáció témakörében írta. Specializációja a skandináv film, a dokumentumfilm és az animációs film. Jelenleg a Magyar Televíziónál dolgozik szerkesztő-riporterként.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com