Magazin

Gyere velünk moziba! – Programajánló (március 20-25.)

Ezen a héten is csupa ínyencség várja a nagyérdeműt Budapest mozijaiban. Legyen szó akár filmklubokról, akár egy-egy különleges vetítésről, ráadásul még a Víz Világnapját is moziban ünnepelhetjük. Válogatni bőven van miből, lássuk a kínálatot, ezúttal csak keddtől (úgy tűnik, ez a hétfő nem a filmrajongóknak lett teremtve).

Kedd

Nem csupán a diákokat várja Gelencsér Gábor az Örökmozgóban 18:30-tól, hanem minden érdeklődőt, aki szeretne részt venni az ELTE Filmklub: A melodráma kisformája című sorozat következő vetítésén és előadásán, ahol Herskó Vasvirágához lehet szerencsénk.

Szerda

Igazi ritka pillanatok egyike, mikor lelkes, fiatal hallgatók filmjeit láthatjuk kellemes környezetben, nagy kivetítőn, ráadásul ingyen. Márpedig most megtapasztalhatjuk milyen érzés is ez, hiszen este héttől az ELTE BTK film szakos hallgatóinak rövidfilmjeit csodálhatjuk a Kalicka Bisztróban a Filmes tészta – rövidfilmesten. Akinek pedig ez nem elég, annak soroljuk tovább: a Halmy György filmklub 18:00-tól két különleges dokumentumfilmet is kínál: az Eleven szellem és az Út a Felső Világba egyaránt Somfai Kara Dávid rendező-turkológus-etnológus nevéhez köthető, aki a vetítésen személyesen is jelen lesz, utána pedig kötetlen beszélgetés várható vele és Péterffy András filmesztétával. Az Ausztrál filmklub keretein belül pedig Gillian Armstrong rendezőnő Dagályát nézhetjük meg az Örökmozgóban. Majd ha ennek vége, maradhatunk egy igazi klasszikuson, ugyanis Ferreri mesterműve, A nagy zabálás ugyanitt lesz megtekinthető 20:30-as kezdéssel.

Csütörtök

A Tabán mozi Női sorsok sorozata ezen a héten az elmúlt évek egyik sikerfilmjét tűzte műsorra, méghozzá Darren Aronofsky különböző díjakkal és jelölésekkel elárasztott drámáját, a Fekete hattyút. Természetesen nem szabad megfeledkezni arról, hogy március 22. a Víz Világnapja. Az örökmozgó egy különleges összeállítással rukkol elő ez okból kifolyólag. 18:30-tól különböző víz-témájú rövidfilmeket vetítenek az elmúlt 60 évből. Utána pedig ismételten egy klasszikus: Kínai negyed, angol nyelvű vetítés. A könyvbarátoknak is tartogat meglepetést a nap: a Magvető Kiadó legújabb könyvéhez, Szeghalmi Lőrincz Levelek az árnyékvilágból című történelmi misztikus thrilleréhez készült KönyvFilm kapcsán az irodalom és film határterületeit boncolgatja az Akvárium Klubban 17órakor kezdődő rendezvény.

Péntek

Mielőtt beköszöntene a filmes programokban nem igazán bővelkedő hétvége, még részt vehetünk két filmklubon. Elsőként ajánljuk sok szeretettel 18:00-kor az Indiai filmklub eheti gyöngyszemét: I Hate Luv Storys, majd gyors vágtával talán még időben átérhet a kedves érdeklődő a Tabán mozi Norvég minta nevezetű sorozatának mostani darabjára, Bent Hamer Tojások című vígjátékára, mely este nyolc órától lesz megtekinthető. És persze ezen a napon is számíthatunk az Örökmozgó filmjeire, Szeressétek Ódor Emíliát, valamint az 1959-ben Vadim által rendezett Veszedelmes viszonyok.

Vasárnap

A hétvégén érdemes inkább a hagyományos moziműsort szemügyre venni, mert az egyéb kínálat meglehetősen szegényes, mindössze az Iráni filmklub örvendeztet meg minket egy komédiával, a Pályán kívüllel.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés