Magazin

Halloween az Odeonban!

Ha unod a beöltözős Halloween-bulikat, és idén kivételesen a mozi sötétjében ünnepelnéd Michael Myers rémtetteinek évfordulóját, meg se állj az Odeonig, ahol a magyarhangya vetítése előtt Révai Sára kiállítás-megnyitójára kerül sor.

Hétfő este 19 órakor veszi kezdetét az Odeon-Lloyd – Manzárd Café – magyART közös kiállítás-sorozata, ahol a magyART indulásának korai szakaszában bemutatott tehetség, Révai Sára (http://sararevai.com/) fotográfus állítja ki magyARTos és nem csak magyARTos műveit az Odeon-Loyd Moziban (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.). A kiállítás egészen november 13-ig, a mozi nyitvatartási idejében lesz megtekinthető. Gyertek el minél többen, találkozzatok élőben Sárával és a fotóival!

20 órától pedig indul a teljes Halloween-feeling: a vetítés kezdetéig sütőtök és kék fény tölti ki a köztes fél órát, hogy aztán 20:30-tól az Attack the Block – Idegen arcok című angol vígjátékkal legyen teljes a kép. A Haláli hullák hajnala és a Scott Pilgrim producereinek filmjét többször nemigen láthatjátok moziban, így aki szeretné megnézni, hogyan állít csapdát egy tinibanda a szörnyűrlények inváziója ellen, itt a remek alkalom! A mókás, és egyben rémisztő akció-kalandfilmben a londoni ingatlanpanoráma hirtelen átcsap egy sci-fi játszótérré, egy toronyházból egyszerre ostromlott erőd lesz, az utcakölykökből pedig szuperhősök. Kíváncsiaknak előzetes itt.

A vetítés előtt 2 képregénycsomag is kisorsolásra kerül a Komikon képregénybolt felajánlásában (Walking dead – Élőhalottak 1. és 2. része illetve Aliens: Üvegfolyosó és egyéb történetek + Szemfényvesztés és Kísértet képregények).

Bővebb információ a kiállítás-sorozatról itt:
http://manzardcafe.blog.hu/2011/10/25/magyart_kiallitassorozat_indul

A magyarhangya programjáról pedig itt:
https://www.facebook.com/event.php?eid=285600044797502

Zsély Csilla

2007 szeptemberétől koptatom az ELTE-BTK filmes tanszékének padjait, és mint minden rendes bölcsész, én is igyekszem mindig (legalább) két lábbal a föld felett járni. Habár a filmezés gyakorlati oldala mindig is jobban foglalkoztatott (az amatőr filmkezdeményezéseket mostanra már szerencsére leváltották a kiforrottabb művek), 2009 őszén egy szép napon mégis az írásra adtam a fejem, és megpályáztam egy helyet az akkor épp munkaerő-frissítésen munkálkodó Filmtekercsnél. Azt pedig, hogy a filmezés és az arról való írás milyen békésen megfér egymás mellett, mi sem bizonyítja jobban, minthogy újabban már szorgosan igyekszem elsajátítani a sajtóakkreditációk minden csínját-bínját, mint a fesztivál rovat vezetője.

Filmek: Az animációs filmek iránti már-már beteges rajongásom talán életem első moziélményére, a Toy Story 1996-os megtekintésére vezethető vissza, a forma iránti lelkesedésem azóta töretlen, és újabban egy animációs blog elindításához vezetett. Egyébként nagyjából mindenevő vagyok, bár szívszaggató melodrámák, kaszabolós horrorok és zombifilmek kerüljenek. Abszolút kedvencként Tim Burtont említeném, A majmok bolygója kivételével.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com