Magazin

Hogyan folytatódik a Legendás állatok-sorozat? (X)

Bár a Legendás állatok-sorozatot eredetileg ötrészesre tervezték, mindezidáig kevés szó esett az utolsó két filmről. Megvalósulnak egyáltalán? Íme, az eddig ismert részletek.

2022 áprilisában mutatták be a Legendás állatok-sorozat harmadik részét, a Dumbledore titkai pedig langyos fogadtatásban részesült, anyagilag is megbukott, miközben az elmúlt években olyan események tépázták meg a sorozat presztízsét, mint Rowling transzfóbiája, Johnny Depp kirúgása és Ezra Miller ámokfutása. Mostanra már talán kijelenthető, hogy a Harry Potter-univerzumhoz nem sokat tettek hozzá Göthe Salamander kalandjai, a rajongók ettől függetlenül is életben tartják a franchise-t, például a Lego Harry Potter játékaival.

Ezért is lehetséges, hogy a stúdió és az alkotók nem sokat árultak el arról, hogyan folytatódik a roxforti tankönyv ihlette filmsorozat. Még az is előfordulhat, hogy nem kapunk több részt, hiszen a Warner háza táján is nagy változások vannak folyamatban: elkaszált és megsemmisített filmekről, eltüntetett tartalmakról szólnak a hírek. Ugyanakkor a DC mellett a Harry Potter-franchise számít a Warner zászlóshajójának, így meglepő lenne, ha teljesen elvágnák a folytatás útját.

2022 februárjában David Heyman producer azt nyilatkozta, hogy még nem kezdték el írni a negyedik rész forgatókönyvét,

máig ez a legfrissebb információ a filmről. Így a folytatásnak még címe és premierdátuma sincs – ha el is készül, legkorábban 2025-ben számíthatunk rá. Az ötödik rész sorsa pedig még bizonytalanabb.

A szereplőkkel kapcsolatban is csak találgatni lehet – mivel a harmadik részben egyik főbb szereplő sem halt meg, semmi nem akadályozza meg, hogy visszatérjenek. A legkönnyebben Ezra Miller Credence-ét lenne könnyű kiírni, akiről az előző rész végén kiderült, hogy Aberforth Dumbledore fia – s mivel az egészségi állapota folyamatosan romlik, akár a kulisszák mögött is megtörténhet a halála. Szintén bizonytalan a sorsa a Katherine Waterston játszotta Tina Goldsteinnek, aki meglepő módon csak epizódszereplőként bukkant fel a Dumbledore titkaiban azok után, hogy az első két rész egyik főszereplője volt. Queenie és Jacob pedig megházasodik a harmadik rész végén, így az is előfordulhat, hogy ők is háttérbe vonulnak.

Ami azonban biztosnak látszik, hogy a több Harry Potter-filmet és a Legendás állatok eddigi részeit jegyző David Yates visszatér rendezőként. A forgatókönyvíró ismét Rowling lesz, várhatóan a hét Potter-filmet és a Dumbledore titkait jegyző Steve Kloves-szal együtt.

A pletykák szerint a sorozatban a fiatal Hagrid is felbukkanhat, ami új színt vihetne a történetbe. J. K. Rowling korábban azt nyilatkozta, hogy a filmek 19 év eseményeit ölelik majd fel, így 1945-ben végződnek, amikor Dumbledore legyőzte Grindelwaldot. Ugyanebben az évben végzett Tom Denem, a jövőbeli Voldemort a Roxfortban. Így a sorozat várhatóan egy hatalmas csatával ér véget, miközben előfordulhat, hogy Tom fiatalságát és a horcruxok megalkotására tett első kísérleteit is felöleli a következő két film. Hogy Göthe története hogyan szövi át ezeket az ismert eseményeket, arról nem sokat tudni.

Szponzorált tartalom.

Támogatott tartalom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
1 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!