Magazin

Kígyók a fedélzeten filmzene

snakesalbumJó kis filmhez jó kis zene jár: a Kígyók a fedélzeten filmzenéje semmiképpen sem jelentős jószág, de határozottan hallgatható.

A CD egy szem, a filmhez komponált darabon kívül csupa könnyűzenei számot tartalmaz. Többségük egyazon kaptafára készült erős közepes zeneszám, ezek háttér- vagy bulizeneként válhatnak be leginkább. Egyedül az első szám méltó külön említésre: a Cobra Starship tökéletesen őrült alkotása előhozza a film meglehetősen egyedi hagulatát, és kéjes vigyorgásra készteti az embert. A Snakes On a Plane – Bring It Samuel L. Jackson elhíresült mondatával indít: „I’ve had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!” Ehhez méltó az egész szám maga is: cool, nemtörődöm szöveg ugyanilyen zenei aláfestéssel – a számot egyébként a film egyik legemlékezetesebb jelenetében, a záró klipben hallhattuk. A CD utolsó trackje maga a filmzene. Trevor Rabin Snakes On a Plane – The Theme című alkotása semmi különlegeset nem mutat, abszolút felejthető.

A CD igényes csomagolásban került piacra, a füzetecske bónuszként egy légibiztonsági melléketet is tartalmaz, mely segítségével megtanulhatjuk a kígyóktól megszállt gépen való helyes viselkedés alapszabályait.

Snakes On a Plane – The Album
Warner Music, 2006

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com