Magazin

Kultfilmes stílusok – hogyan öltözz a kedvenc karakterednek? (X)

Ikonikus jelmezekből stílusos női ruhák – nem is olyan nehéz a hétköznapokhoz igazítani a filmtörténet leglátványosabb kreációit.

A film az egyik legnagyszerűbb módja, hogy kiszakadjunk a mindennapokból és elmerüljünk egy fantáziavilágban. A kultfilmek még nagyobb hatást váltanak ki a nézőkben. Atipikus cselekményükkel, beállításaikkal és karaktereikkel könnyű belemerülni az általuk teremtett furcsa univerzumban.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Innen már csak egy lépés, hogy inspirációt merítsünk belőlük, saját műveket hozzunk létre, vagy akár csak hagyjuk, hogy vezessenek a hétköznapjainkon. Átvesszük kedvenc szereplőink szövegét vagy hozzáállását, merítünk a ruhatárukból. A jelmezeiket azonban nem a legkönnyebb lemásolni. Néhány praktikus megoldással azonban átalakíthatod a „hordhatatlan” stílust olyan női cipőkké és ruhákká, amelyeket valóban viselhetsz.

Barbarella

Jane Fonda Barbarellája lehet, hogy „a jövő legszebb teremtménye”, de több is annál. Bár úgy tűnhet, hogy a film nem a legjobb fényben ábrázolja a nőket, bemutatja a bennünk rejlő erőt és a szexualitásunk elfogadásának és felvállalásának fontosságát is.

Barbarella megjelenésének egy visszafogottabb, viselhetőbb változatában egy selyem melltartót vegyél egy áttetsző, hálós, hosszú ujjú ing alá, és húzz fel egy ’60-as évek ihlette ezüstszínű bőr miniszoknyát. Ezután válassz egy fémes csizmát és fújj a hajadra hajlakkot.

Frankenstein menyasszonya

A Frankenstein menyasszonya a horrorfilmek történetének egyik legnyomasztóbb darabja a magányról és a „másságról”. A műfaj legemlékezetesebb vizuális pillanatai és jelmezei is hozzá köthetők, amelyek közül a Szörny menyasszonya a legmegrendítőbb.

Őszintén szólva Lanchester öltözékéhez nem sok minden kell – csak egy hosszú fehér ruha. Az emlékezetes meglehetősen hordhatatlan része a megjelenésének a haj és a smink. Kezdjük egy erős, határozott szemöldökkel (lehetőleg egyenes és felfelé mutató legyen), majd következzen a mélyvörös ajak, egy egészséges adag szempillaspirál és brutális kontúrozás. Lanchester haját úgy közelítheted meg, ha készítesz egy magas kontyot, egy világos szempillaspirálból és ezüst csillámporból álló kencét, majd hullámosan átfuttatod a halántékodon.

Szárnyas fejvadász

Prist lehet, hogy csábításra tervezték, de ő uralkodott a vonzerején, és úgy fordította, hogy megvédje magát vele. Igazi vagány karakter.

Pris megjelenését nagyon könnyű átvenni. Csak egy hosszú ujjú, hálós felsőt kell egy fekete top és rövidnadrág fölé venned. Szükséged lesz egy combfixre, egy térd fölé érő csizmára és egy nyakláncra, és máris kész az outfited. Kicsit vegyél vissza az ikonikus fekete-fehér szemfestésből, és készíts helyette egy sötét metálkék füstös szemet.

Labirintus

Bár Jim Henson Labirintusa segített beindítani Jennifer Connelly karrierjét, David Bowie végül szinte minden jelenetet ellopott, amiben szerepelt. Mint mindenben, amit csinált, ebben is magával ragadó volt. Különös jelmeze, haja és sminkje segített előhívni a karakterét, és megkülönböztetni a tipikus gonosztevőtől.

A Manókirály kinézetének variációjához szerezz egy magas derekú szürke nadrágot, és vegyél egy bő, fehér, gombos inget egy díszpántos melltartó fölé. Hogy a megjelenés kevésbé legyen jelmezszerű, a térdig érő csizmát cseréld le finom fekete magassarkú cipőre.

Szponzorált cikk

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés