Magazin

Magyar filmek Indiában

Hét magyar játékfilmet tűz műsorra a 10. születésnapját ünneplő Chennai Nemzetközi Filmfesztivál, Bengaluruban négy magyar film gazdagítja a programot decemberben. Sipos József Eszter hagyatéka című Márai-adaptációját márciustól India szerte műsorra tűzi az EU Filmfesztivál.

India három nagyszabású nemzetközi filmes eseménye tűz műsorra magyar filmeket hamarosan. 10. születésnapját ünnepli, és december 13-án kezdődik Chennai nagyszabású seregszemléje. A 7 millió lakosú nagyváros filmünnepére összesen 160, köztük hét magyar filmalkotás érkezik a nagyvilágból. Alföldi Róbert, Bergendy Péter, Hules Endre, Köves Krisztián Károly, Miklauzic Bence, Pálfi György és Sipos József egy-egy filmje lesz látható az elkövetkezendő napokban.

A Karnataka állambeli Bengaluruban, mely India harmadik legnépesebb városa, december 20-án kezdődik a nemzetközi filmes seregszemle. A „Világ filmművészete” elnevezésű válogatásban műsorra tűzik Alföldi Róbert Nyugalom, Köves Károly Krisztián Halálkeringő, és Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei című filmjét, valamint Sipos József Kaland című Márai-adaptációját.

Sipos József korábbi Márai-adaptációja – a Törőcsik Marit, Nagy-Káloczy Esztert, Udvaros Dorottyát, Hámori Gabit és Cserhalmi Györgyöt felvonultató – Eszter hagyatéka (2008) márciustól India számos nagyvárosában látható lesz az EU Filmfesztivál keretében.

Bővebb információt ide, majd ide kattintva találhattok.

Vághy Anna

Az ELTE film és magyar szakos hallgatója voltam, így az égvilágon semmi különös nincs abban, hogy imádok írni és filmeket nézni. Abban sincs, hogy hatalmas lelkesedéssel gyártok elméleteket (apró és egészen lehetetlen összefüggésekből is), abban inkább, hogy csak ritkán állják meg a helyüket, de kellő türelemmel és humorérzékkel talán szórakoztatóak, olvasója válogatja.

Filmek: Rendezőóriások, műfajiság és szerzőiség határai és leginkább e határok feszegetői izgatnak hosszan és töretlen szenvedéllyel – Kubrick, Tarantino, Coppola és leánya, Lynch, Lars von Trier, Cronenberg, Tarkovszkij, Terry Gilliam, Gondry, Nolan, Wes Anderson és Woody Allen (de az szerelem!).

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés