Magazin

Magyar filmek Mexikóban

LOOKINSIDETHEGHOSTMACHINE_PETERLICHTER_2A július 19-28. között, tizenhatodik alkalommal megrendezett Guanajuato Nemzetközi Filmfesztivál Mexikó egyik legrangosabb filmes rendezvénye. Idén két magyar rövidfilmet válogattak be versenyprogramjába: Csáki László animációs filmjét (My name is Boffer Bings) és Lichter Péter kísérleti filmjét (Look Inside The Ghost Machine). A fesztiválon ezen kívül bemutatják az Erdély Mátyás által fényképezett, angol-magyar koprodukcióban készült rövidfilmet, a Flytopia-t.

Csáki László krétával készült animációs filmje egy abszurd Ambrose Bierce-novella adaptációja. A különleges technikával készült animációs film korábban elnyerte az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál fődíját.

A Look Inside The Ghost Machine című montázsfilm super 8-as celluloid szalagok roncsolásával és animálásával készült. Lichter Péter filmjét korábban a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon és a New York-i Tribeca filmfesztiválon is vetítették.

Idén a Guanajuato Filmfesztiválon retrospektív programot rendeznek Danny Boyle és Darren Aronofsky életművéből, aminek apropóján a két rendező mesterkurzusokat tart a fesztivál ideje alatt. A hivatalos versenyprogramba 44 országból válogattak rövidfilmeket, dokumentumfilmeket, kísérleti filmeket és nagyjátékfilmeket.

A teljes programot az alábbi linkeken tekinthetitek meg:
http://www.giff.mx/
http://twitchfilm.com/2013/07/giff-2013-announces-lineup-and-the-visit-of-danny-boyle-and-darren-aronofsky.html

Avatar

Horváth Balázs

Még nem írt bemutatkozást, de hamarosan fog, megígérjük.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya