Magazin

Magyar filmek Mexikóban

LOOKINSIDETHEGHOSTMACHINE_PETERLICHTER_2A július 19-28. között, tizenhatodik alkalommal megrendezett Guanajuato Nemzetközi Filmfesztivál Mexikó egyik legrangosabb filmes rendezvénye. Idén két magyar rövidfilmet válogattak be versenyprogramjába: Csáki László animációs filmjét (My name is Boffer Bings) és Lichter Péter kísérleti filmjét (Look Inside The Ghost Machine). A fesztiválon ezen kívül bemutatják az Erdély Mátyás által fényképezett, angol-magyar koprodukcióban készült rövidfilmet, a Flytopia-t.

Csáki László krétával készült animációs filmje egy abszurd Ambrose Bierce-novella adaptációja. A különleges technikával készült animációs film korábban elnyerte az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál fődíját.

A Look Inside The Ghost Machine című montázsfilm super 8-as celluloid szalagok roncsolásával és animálásával készült. Lichter Péter filmjét korábban a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon és a New York-i Tribeca filmfesztiválon is vetítették.

Idén a Guanajuato Filmfesztiválon retrospektív programot rendeznek Danny Boyle és Darren Aronofsky életművéből, aminek apropóján a két rendező mesterkurzusokat tart a fesztivál ideje alatt. A hivatalos versenyprogramba 44 országból válogattak rövidfilmeket, dokumentumfilmeket, kísérleti filmeket és nagyjátékfilmeket.

A teljes programot az alábbi linkeken tekinthetitek meg:
http://www.giff.mx/
http://twitchfilm.com/2013/07/giff-2013-announces-lineup-and-the-visit-of-danny-boyle-and-darren-aronofsky.html

Horváth Balázs

Még nem írt bemutatkozást, de hamarosan fog, megígérjük.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com