Magazin

Milyen új Marvel-filmek és -sorozatok jönnek 2022-ben? (X)

Disney-Plus-Nap-Marvel

A világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari franchise-a, a Marvel Studios 2021-ben tarolt a piacon: egy év alatt öt tévésorozatot és négy mozifilmet mutatott be. 2022-ben a már ismert karakterek is folytatják kalandjaikat, illetve újak is bemutatkoznak. Lássuk, melyik premiereket érdemes beírni a naptárodba idén!


Hirdetés

Dübörög az MCU negyedik fázisa, a futószalagon érkező filmek és sorozatok pedig változatlanul megtalálják a közönségüket. Tavaly olyan sorozatok szögezték a tévé elé a nézőket, mint a WandaVízió, A Sólyom és a Tél katonája, a What if…?, a Loki és a Sólyomszem, a moziban pedig a Fekete Özvegy, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája és az Örökkévalók próbálkozott, míg végül a Sonyval közösen jegyzett Pókember: Nincs hazaút berobbant decemberben: a film a covid-időszak legsikeresebb bemutatója lett. A stúdió idén sem lassít, újabb filmekkel és sorozatokkal várja a rajongókat – és természetesen a hozzájuk kapcsolódó merchandise ajándékokkal, amelyek a legkülönbözőbb formákat ölthetik például az Alza kínálatában is.

Milyen Marvel tévésorozatok jönnek 2022-ben?

Az idei első sorozat éppen a napokban debütál: a Holdlovag március 30-tól nézhető a Disney+-on, miután 2021 októberében befejeződtek a forgatások, többek közt Budapesten. A Holdlovagban Oscar Isaac „egy komplex önbíráskodót alakít, aki disszociatív személyiségzavarban szenved”, és „belekeveredik az istenek halálos háborújába a modern és az ókori Egyiptom kulisszái között”. A sorozat hat részből áll és egy sötétebb, komplexebb irányt követ az előzetes alapján.

Holdlovag

A She-Hulk című sorozat a nyár folyamán indulhat, konkrét premierdátuma még nincs. A produkció a Tatiana Maslany alakította Jennifer Walterst fogja követni, aki Mark Ruffalo Bruce Bannerének női ellenpárja lesz. A tíz epizódból álló sorozatban Tim Roth is visszatér majd a Förtelem szerepében, akit már láthattunk a 2008-as Hihetetlen Hulkban, illetve nemrég a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendájában is.

Egy másik tévésorozat szintén 2022 nyarán kerül a Disney+-ra, a június 8-án induló Ms. Marvel a franchise első muszlim hősét mutatja be. A főszereplő Iman Vellani a 2023-as Marvelek című filmben is feltűnik majd Brie Larson Carol Danvers-e és Teyonah Parris Monica Rambeau-ja mellett.

Kis kizökkentésként az év vége felé A galaxis őrzői ünnepi különkiadásra számíthatunk, amelyet szintén James Gunn írt és rendezett. A filmet A galaxis őrzői vol. 3. forgatása közben készítik majd, így vélhetően nagyrészt ugyanazok a szereplők bukkannak fel majd benne.

Végül pedig a Secret Invasion is a tervek között szerepel 2022-re. A hat epizódos sorozat az azonos című képregénysorozathoz hasonló cselekményt követ, amelyben az alakváltó skrullok lassan elfoglalják a Földet. Erre a sorozatra utalt az a leleplezés a Pókember: Idegenben című filmben, miszerint valójában Maria Hill ügynök és Nick Fury igazgató is skrull volt.

A sorozatfogyasztás megkönnyíti, hogy idén nyáron elvileg Magyarországon is elindul a Disney+.

Milyen Marvel-filmek jönnek 2022-ben?

A Doctor Strange az őrület multiverzumában május 5-én kerül a mozikba, és folytatja Doctor Strange cselekményszálát a Pókember: Nincs hazaút című filmből. Az új darab a hírek szerint sokkal sötétebb lesz, mint a korábbi MCU-filmek. Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke azt mondta, hogy bár a film nem horrorfilm lesz, „egy olyan nagyszabású MCU-produkció lesz, amelyben lesznek ijesztő jelenetek”.

A Thor: Szerelem és mennydörgés premierje július 7-én lesz itthon. A főszerepekben ismét Chris Hemsworth látható mint Thor, Tessa Thompson mint Valkyrie, Natalie Portman mint Dr. Jane Foster és Christian Bale mint a gonosz Gorr, az istenek mészárosa. Ilyen egy igazi sztárszereplőgárda, a rendező ráadásul a Thor: Ragnarök után ismét Taika Waititi. Thor az első MCU-figura, aki négy szólófilmet kap, hiszen bár lesz Amerika kapitány 4 is, de ott Anthony Mackie Sam Wilsonja veszi fel a pajzsot Chris Evans Steve Rogerse helyett.

A harmadik Marvel-film idén a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott lesz, a tervek szerint 2022. november 10-én nyit a magyar mozikban. Az első Fekete Párduc-filmben T’Challa főszerepét alakító Chadwick Bosman tragikus halála miatt a rajongók joggal kíváncsiak, hogyan fogja a Marvel feldolgozni a főszereplő elvesztését. Egyes találgatások szerint a Letitia Wright által alakított Shuri, T’Challa húga veheti át a főszerepet, de ezt egyelőre nem erősítették meg.

Szponzorált cikk

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!