Magazin

Milyen új Star Wars-filmek érkeznek? (X)

Áprilisban tartották az idei Star Wars Celebrationt, ahol lehullott a lepel a következő években várható új Star Wars-darabokról. Az alábbiakban azt foglaljuk össze a Games Radar cikke alapján, mit lehet tudni az elkövetkező mozifilmekről.

Mikor kerül a mozikba a következő Star Wars-film? Hivatalosan három Star Wars-filmnek van megjelenési dátuma. Az első Patty Jenkins filmje lett volna, de úgy hírlik, az mégsem valósul meg. Így a 2023-as megjelenési dátumot úgy néz ki, hogy a Disney nem hivatalosan törölte… Elvileg kétévente kapunk egy-egy Star Wars-filmet, de ha mégis többet kéne várnunk a következő mozira, a Star Wars LEGO készleteivel addig is vigasztalódhatunk.

2023. december 22.

2025. december 19.

2027. december 17.

Egy új Rey-film

Megjelenési dátum: ismeretlen

A Star Wars Celebration 2023-on kiderült, hogy érkezik egy új film, amely Reyre fog koncentrálni. A film a Skywalker kora után játszódik majd, amikor Rey újjáépíti a Jedi Rendet. A rendezője Sharmeen Obaid-Chinoy lesz, aki a Ms. Marvel 4. és 5. epizódját dirigálta.

Watchmen showrunnerje, Damon Lindelof és a The Strain vezető forgatókönyvírója, Justin Britt-Gibson eredetileg a forgatókönyvíró szerepét töltötte be, de kiszálltak a projektből. Helyettük Steven Knight dolgozik a forgatókönyvön. Kathleen Kennedy szerint a forgatókönyv heteken belül elkészül.

Kennedy arról is beszélt, hogyan kapcsolódik a film a Skywalker-sagához. „15 évvel vagyunk a Skywalker kora után, tehát a háború és az Első Rend után, és a Jedik zűrzavaros időket élnek” – mondta. „Rengeteg vita folyik arról, hogy kik a Jedik, mit csinálnak, mi a helyzet a galaxisban? Rey megpróbálja újjáépíteni a Jedi Rendet a könyvek alapján, ahogy Luke-nak ígérte.”

James Mangold Star Wars-filmje

Megjelenési dátum: ismeretlen

Az Indiana Jones 5 rendezője, James Mangold egy olyan filmen dolgozik, amely több ezer évvel a korábban játszódik majd, és az első Jedikre koncentrál. „Amikor először kezdtem el beszélgetni [Kathleen Kennedyvel] arról, hogy csináljak egy ilyen filmet, azon gondolkodtam, milyen műfajú filmet szeretnék csinálni a Star Warson belül” – mondta Mangold a Celebration-ön, miután bejelentették a filmet. „És egy bibliai eposzra gondoltam, mint a Tízparancsolat, az Erő hajnaláról. Honnan jött az Erő? Mikor fedeztük fel? Mikor tanultuk meg használni?”

Dave Filoni Star Wars-filmje

Megjelenési dátum: ismeretlen

A Celebration-ön kiderült, hogy Dave Filoni is rendez egy élőszereplős Star Wars-filmet. Ez az eddigi Disney Plus sorozatokat (A mandalóri, Ahsoka és Boba Fett könyve) fogja össze egy „filmes eseménybe”, amely A Jedi visszatér és Az ébredő Erő között játszódik majd.

Taika Waititi Star Wars-filmje

Megjelenési dátum: ismeretlen

Taika Waititi egy olyan Star Wars-filmet rendez, amelyet Krysty Wilson-Cairns-szel közösen ír, aki az Oscar-jelölt 1917 és Edgar Wright Utolsó éjszaka a Sohóban című filmjének forgatókönyvében segédkezett. További részleteket még nem jelentettek be, csak annyit, hogy a film a mozikban debütál. Kathleen Kennedy korábban elmondta, hogy a film „2023 végén” kerül a mozikba, de arra a kérdésre, hogy ez 2023 decemberét jelenti-e, azt mondta, hogy „még nem zártunk le semmit”. Most már nagyon valószínűtlennek tűnik, hogy Waititi filmje elkészüljön eddig – úgy tudni, hogy még írják a filmet.

Waititi utalt arra, hogy a Star Wars új oldalát fogja felfedezni. „Nézd, szerintem ahhoz, hogy a Star Wars-univerzum bővüljön, bővíteni kell” – mondta. „Nem hiszem, hogy a Star Wars-univerzumban hasznomra válna egy olyan film, ahol mindenki azt mondja: ‘Ó, remek, hát ez a Millennium Falcon tervrajza, ah, ez Chewbacca nagymamája’. Ez nagyszerű, de szeretnék valami újat létrehozni, és új karaktereket teremteni, bővíteni a világot, különben úgy érzem, hogy ez egy nagyon kis történet.”

A Star Wars Celebration-ön Kennedy a Variety elmondta, hogy a film készül. „Taika még dolgozik rajta. Ő maga írja a forgatókönyvet. Nem igazán akar másokat bevonni ebbe a folyamatba, és nem hibáztatom érte. Nagyon, nagyon egyedi hangja van, ezt szeretnénk megvédeni. De egy nap el fog készülni.”

Shawn Levy Star Wars-filmje

Megjelenési dátum: ismeretlen

Free Guy rendezőjének, Shawn Levynek is lesz egy Star Wars-filmje, de addig nem kezdik el gyártani, amíg a Deadpool 3 és a Stranger Things 5. évada be nem fejeződik. Sokkal többet nem is lehet tudni a projektről.

Levy azonban jelezte, hogy eltökélt szándéka, hogy megcsinálja a filmet. „Nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy milyen arányban jutnak el a filmesek a startvonalig” – mondta. „Íme az én hozzáállásom: van egy aranyjegyem egy messzi-messzi galaxisba, és annak fogom szentelni az időm, hogy olyan forgatókönyvet fejlesszek, amely lehetővé teszi, hogy megcsináljam ezt a filmet”.”

Rian Johnson új Star Wars-trilógiája

Megjelenési dátum: ismeretlen

Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson bizonyára lenyűgözött valakit a Lucasfilmnél és a Disney-nél, mert a stúdió nem sokkal a film mozikba kerülése előtt bejelentette, hogy a filmes egy új Star Wars-trilógiát készíthet, amelyben „új karakterek szerepelnek a galaxis egy olyan szegletéből, amelyet a Star Wars-történet még sosem fedezett fel”. „Egy történet három filmben elmesélve. Új helyekre megyünk, új emberekkel találkozunk, új történetet mesélünk el a Star Wars-univerzumban. A határ a csillagos ég…”  És bár Az utolsó Jedik megosztó volt a rajongók körében, Johnson még mindig a fedélzeten van; a filmes korábban a Twitteren reagált a pletykákra, miszerint a projektet elvetették: elvileg a trilógia még mindig készül.

A Vanity Fair riportja azonban arra utal, hogy a trilógia a háttérben szorult. „Rian nagyon elfoglalt volt a Tőrbe ejtve-vel és a Netflixszel kötött több filmre vonatkozó megállapodással” – magyarázta Kennedy. Johnson maga is hasonlót mondott. „Beszéltem Kathyvel [Kathleen Kennedy] erről, és még mindig beszélünk róla. Olyan csodálatos élmény volt Az utolsó Jedik forgatása… Ez teljesen az időbeosztástól függ. A válasz az, hogy nem tudom”.

Kennedy a Star Wars Celebration 2023-on mondott friss híreket a projektről. „Rian és én állandóan beszélgetünk” – nyilatkozta. „Hihetetlenül elfoglalt. Úgyhogy jelenleg nem dolgozunk aktívan semmin, mert éppen egy újabb Tőrbe ejtve-filmet készít, aztán Isten tudja, még mit. De nagyon szeretne visszatérni az űrbe. Ez egy nagy elkötelezettség, szóval tényleg rajta múlik.”

Szponzorált cikk

Filmtekercs.hu Támogató

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com