Magazin

Mit kínál a Netflix áprilisban?

Idris Elba városi cowboy-ként kerül elénk a hónapban.

Lesz itt minden a Netflix áprilisi kínálatában: Idris Elba lóra pattan, Melissa McCarthy szuperhősnek áll, Anna Kendrick az űrben ragad, Jamie Foxx sitcomban szerepel, és ez még csak a kezdet!

A streaming óriás továbbra is igyekszik megtartani dominanciáját. Ahogy az év elején megígérte, 2021 minden hetében saját gyártású filmmel érkezik a platform – a nagy számú sorozat mellett. Valós alapokra épülő családi dráma, humoros szuperhős-film, izgalmas sci-fi, és ígéretes horror is vár ránk a következő hónapban Amanda Seyfrieddel a főszerepben.

De az egyik legsikeresebb young adult fantasy is adaptációt kap, megismerhetjük az egyetlen fekete szamuráj történetét, új spanyol thriller jön, üldözőbe vesznek egy francia sorozatgyilkost, valamint a 60-as évek végén felemelkedő párizsi luxus prostituáltak életébe is elkalauzol minket a Netflix. Íme az áprilisi kínálat.

Filmek

Concrete Cowboy

A hónap egyik legnagyobb dobása lesz a valós eseményekre épülő családi dráma, amelyben Idris Elbát egy csapat városi cowboy élén láthatjuk majd. Hozzá költözik be elhidegült fia Philadelphia északi részén. Itt máig él egy kis közösség, akik a Vadnyugaton képzelik magukat. No nem zavart lelkekről és elmékről van itt szó, egyszerűen néhány emberről, akik szívesebben járják az utcákat lóháton. Ebbe a csapatba csöppen bele a Stranger Thingsből is ismert Caleb McLaughlin karaktere. A fiú apjához költözik, de arra nem számít, hogy a házat egy lóval is meg kell osztani. A meglepetések pedig csak most kezdődnek. A film április 2-tól látható.

Thunder Force

A szuperhősök a Netflixre is beköltöztek. Ezúttal Melissa McCarthy és Octavia Spencer vezetésével érkezik egy humoros darab, amelyben a két sztár gyerekkori barátokat alakít. Felnőve feltalálnak egy olyan formulát, amely szupererővel ruházza fel a leghétköznapibb embereket is. A rendezői székben az a Ben Falcone ül, aki eddigi filmjeinek mindegyikében McCarthy-ra osztotta a főszerepet. Legutóbb a tavaly bemutatott Szuperagyban. Legújabb kollaborációjuk április 9-én kerül a nézők elé.

Stowaway

A távolban, Az űrsepregetők és Az éjféli égbolt után ismét űrutazós filmmel jelentkezik a streaming. A Toni Collette és Anna Kendrick főszereplésével készült alkotás a thriller irányába mozdítja el a sci-fit. A Sarkvidéket is rendező Joe Penna darabjában egy a Marsra igyekvő űrhajó legénységének történetét követhetjük nyomon, akik olyan dolgokkal találják szembe magukat az útjuk során, amikre senki nem készítette fel őket. A mindössze négy szereplős drámai hangvételű mű április 22-től érhető majd el.

Madame Claude

A 60-as évek Párizsába kalauzol minket Sylvie Verheyde, hogy elmesélje az akkori luxus örömlányok, és befolyásos madame-juk történetét. Karole Rocherrel a főszerepben betekintést nyerhetünk, hogy hogyan is mulatott a krémek krémje 60 évvel ezelőtt. Ha azonban az ember a leggazdagabb és leghíresebb réteg egyedeit szórakoztatja, gyakorlatilag markában tartva az alvilágot és a politikai elitet, állandóan a válla mögé kell néznie, ha biztonságban akar maradni. Az életrajzi ihletésű film április 2-tól nézhető meg a Netflixen.

Things Heard & Seen

Az Oscar-jelölt páros, Shari Springer Berman és Robert Pulcini a tőlük megszokott könnyedebb hangvételt most maguk mögött hagyják. Legújabb darabjuk egy thriller-horror keverék lett Amanda Seyfried és James Norton főszereplésével. A történet egy fiatal művészről szól, aki miután férjével új házba költöznek, elkezdi gyanítani, hogy házasságát egy sötét titok árnyékolja be. Az alkotás április 30-án debütál.

Night in Paradise

Izgalmas dél-koreai krimi-dráma is vár ránk áprilisban a Netflixen. Park Hoon-jung tavalyi alkotása egy bujkáló gengszterről szól, aki egy súlyos tragédiát követően egy kis szigeten próbálja meghúzni magát. A múltja azonban természetesen utoléri őt. Nem elég azonban, hogy vérdíj van a fejére tűzve, még egy komplikált nővel is összehozza őt a sors. A film április 9-én kerül fel a streaming kínálatába.

Ride or Die

A Netflix mostmár japán saját gyártású filmeket is készít. Ennek pedig egyik első darabja egy drámával kevert romantikus thriller. A történetben Rei évek óta szerelmes egyik legjobb barátnőjébe, aki történetesen férjnél van. Az erőszakos férfi azonban megkeseríti a barátnő életét, így amikor Rei segít neki megszökni, kettejüknek menekülniük kell előle. Az út során pedig a két nő érzelme felerősödik egymás iránt. A rendezői székben a sokszorosan díjnyertes Ryuichi Hiroki ül. A film április 15-től látható.

Teljes kikapcsolódás

Ígéretes animációt is tartogat az áprilisi hónap. Egy diszfunkcionális család éppen akkor indul egy hosszabb kirándulásra, amikor kitör a robot-apokalipszis. A különc csapat pedig egyik pillanatról a másikra az emberiség egyetlen reménysugarává válik. Az animált szereplőket olyan sztárok szólaltatják meg, mint Olivia Colman, Eric André, Maya Rudolph, Fred Armisen vagy Chrissy Teigen. A családi film április 30-án tartja a premierjét.

Sorozatok

Dad Stop Embarrassing Me!

Természetesen áprilisban is érkezik ez ügyeletes sitcom, ezúttal azonban egy A-listás színésszel. A Jamie Foxx főszereplésével készült sorozat ráadásul részben a színész valós kapcsolatára épül a lányával. A történet persze a tinédzserek mindennapi problémáit vesézi ki, és hogy milyen is egy átlagos kapcsolat apa-lánya között. Legalább is a Foxx családban. Az alkotásért felelős Bentley Kyle Evans több ízben is dolgozott már együtt a színésszel. Április 14-én pedig kiderül, hogyan is sikerült a legújabb közös munka.

The Serpent

Charles Sobhraj francia sorozatgyilkosról készített nemrég minisorozatot a BBC, amely most a Netflix keretein belül kerül elénk. A 70-es évek hippi útvonalain vadászó férfi turistákat szemelt ki és ölt meg Ázsia bizonyos területein. A főszerepben Tahar Rahim és Jenna Coleman. A thriller április 2-án debütál a Netflixen.

Árnyék és Csont

Úgy tűnik, a young adult fantasy darabokból sem fogy ki egyhamar a streaming óriás. Ezúttal Leigh Bardugo regényein a sor: a Grisha-trilógia első könyvét, az Árnyék és Csontot adaptálta most a kisképernyőre Eric Heisserer. Az április 23-án premierező első évad rendezői között olyan veteránokat is találunk egyébként mint Jeremy Webb. A sztori egy tinédzser lányról szól, akinek az egész élete fenekestül felborul, amikor rájön, hogy különleges képességekkel bír. A főszerepben Jessie Mei Li-t találjuk.

Snabba Cash

Daniel Espinosa 2010-es Instant dohánya most sorozat formájában kap folytatást. Az új darab tíz évvel később játszódik és egy egyedülálló anya köré épül, akit beszippant Stockholm alvilága. Csavaros, izgalmas és erőszakos lesz a hat részes sorozat első évada, amely április 7-től nézhető.

Yasuke

A frissen Oscar-jelölt LaKeith Stanfield adja a hangját a történelem egy igen érdekes szeletének feldolgozásához. Az anime formájában elénk kerülő alkotás az egyetlen fekete szamuráj történetét meséli majd el 6 epizódon keresztül. Az alkotás a 16. századi Japánba repít vissza minket Lesean Thomas tálalásában, aki már jártas a hasonló animációk világában. A sorozat április 29-én indul.

Sky High

Az Élite és az Amit magad mögött hagysz után itt egy újabb spanyol thriller! A történet egy szerelő srácról és annak barátnőjéről szól, akik sorra követik el az egyre nagyobb heist-okat. Azonban a tetteik egyszer utolérik őket. Főszerepben Miguel Herrán és Luis Tosar. A sorozat április 2-tól látható.

Ezek mellett érkezik egy dokumentarista minisorozat, a This Is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist, amely egy bostoni múzeum kirablásáról szól a 90-es években. Jön még egy hazájában igen sikeres japán manga mozgóképes feldolgozása, a The Way of the Househusband, valamint 2. évaddal folytatódik a Prank Encounters. A vígjátéksorozat a Stranger Thingsből ismert gyerekszínész, Gaten Matarazzo főszereplésével fut.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés