Magazin

Mit nézünk áprilisban az HBO-n?

Kate Winslet egy új krimiben kerül a kisképernyőre.

Áprilisban is lesz mit nézni az HBO különböző platformjain. Kate Winslet vezetésével érkezik egy hangulatos nyomozós thriller, összecsapnak a Mortal Kombat karakterei, jön egy könnyed magyar romkom, valamint 4. évaddal jelentkezik a Fargo és A szolgálólány meséje is.

Izgalmas saját gyártású sorozatokkal, moziba illő akciófilmekkel, tévés premierekkel és Christopher Nolan Batman-trilógiájával várja a nézőket az HBO. Íme az áprilisi kínálat!

Mare of Easttown

Az HBO havi nagy dobása Kate Winslet főszereplésével érkezik. A krimi lesz az első élőszereplős minisorozat a Mildred Pierce óta, amely a tévére hozza nekünk a színésznőt. A történetben Winslet egy kisvárosi nyomozót alakít, aki megpróbál felderíteni egy helyi gyilkosságot. Ahogy azonban halad az ügy, egyre több sötét titokra derül fény a látszólag tökéletes közösségben. A szereplőgárdában olyan neveket találunk Winslet mellett, mint Guy Pierce, Evan Peters, Jean Smart vagy David Denman. A rendezői székben pedig Craig Zobel ül, akitől korábban a Vadászatot láthattuk. A sorozat április 19-én kezdődik.

The Nevers

Két Bosszúállók filmmel a háta mögött most a fantasy felé vette az irányt Joss Whedon. Az akciódúsnak ígérkező dráma egy csapat viktoriánus korabeli nőről szól, akik egy nap különös helyzetben találják magukat. Mindannyian természetfeletti képességekre tesznek szert, amelyekre szükségük is lesz, ha fel akarják venni a küzdelmet az ellenük felesküdőkkel szemben. A kosztümös sorozatban szerepel többek között Elizabeth Berrington, James Norton, Ben Chaplin, Brett Curtis és Eleanor Tomlinson is. A sorozat premierje április 12-re esik.

Mortal Kombat

Az egyik legkedveltebb és egyben legvéresebb videójáték pörgős és erőszakos akciófilm formájában kerül most a rajongók elé. Az elsőfilmes Simon McQuoid azonban Hiroyuki Sanada vezényletével egy gyors tempójú és végtelenül látványos alkotást rakott össze, már amennyire az előzetesből meg lehet mondani. A film ráadásul a nézők elé viszi a játék legismertebb és legfontosabb karaktereit. A darab az eredeti április 16-i dátum helyett egy héttel később, 23-án kerül elénk.

A szolgálólány meséje (4. évad)

Csúszással ugyan, de végre elénk kerül az elmúlt évek egyik legünnepeltebb sorozatának az újabb, azaz a 4. évada. A Margaret Atwood regénye alapján készült Emmy- és Golden Globe-díjas alkotásban továbbra is Elisabeth Moss a főszereplő. Olyan színészek mellett, mint Yvonne Strahovski, Samira Wiley vagy Joseph Fiennes. A keményen társadalomkritikus sorozat a hónap végén, április 28-án debütál majd.

Fargo (4. évad)

Noha nem frissen érkezik a folytatás a Cohen-tesók kultfilmjének sorozatváltozatához, mégis jó hír, hogy az HBO-n is látható lesz áprilistól a Fargo 4. évada. Az új etapban Chris Rock, Jessie Buckley, Ben Whishaw és a visszatérő Timothy Olyphant viszik a fontosabb szerepeket. Az új évad az ’50-es években játszódik és a maffia uralta alvilágba vezeti be a nézőt: a kérdés csak az, kik uralják azt – az Európából érkező olaszok vagy a délről északra költöző afroamerikaiak. Utóbbiakat vezeti egyébként Chris Rock.

Ez egy igaz történet – Fargo (4. évad)

Városaink: Utazás Amerika szívébe

Egy vizuálisan lenyűgöző dokumentumfilm is terítékre kerül a hónapban James és Deborah Fallows újságírók bestsellere alapján. A darab az amerikai kisvárosokat ülteti a fókuszba és arra keresi a választ, hogyan is reagáltak a lakók a közelmúlt eseményeire. A rendezői székben az Oscar-jelölt rendeződuót, Steven Aschert és Jeanne Jordant találjuk. Az alkotás április 14-től látható a hol optimista, hol kiábrándító amerikai álomról.

Wonder Woman 1984

Beletelt néhány hónapba, de végre a mi nappalinkba is eljut a Wonder Woman 1984. Gal Gadot és Chris Pine retro elemekkel tarkított filmje ugyan sokakat tántorított el a csodanőtől, mások megvédték az alkotást. A történetben Diana egyszerre három fronton is harcol: egy hatalommániás őrült (a zseniális Pedro Pascal alakításában) a világ minden kívánságát teljesíteni tudja, miközben egy önbizalom hiányos nőből szupererős párduc válik. Eközben Steve is visszatér a sírból, hogy igazi morális dilemma elé állítsa az amazont.

Csodanőből is megárt a sok – Wonder Woman 1984

Seveled

Egy magyar romkom is felfért a listánkra, hogy a hazai alkotások is képviseltessék magukat. A hónapban Orosz Dénes humoros és bájos darabját láthatjuk Tenki Réka és Mészáros Béla főszereplésével. A történet egy klasszikus színjátékra épül fel, amelyben a későbbi szerelmesek az elején még csak tettetik, hogy együtt lennének. Sőt, a Seveled egészen addig megy, hogy egy születendő gyermeket is behoz a képbe. A bonyodalmakkal és aranyos fordulatokkal teli filmben szerepel még Básti Juli, Mészáros Máté és Rezes Judit.

Amerikai klisék és egy kis bűnös élvezet – Seveled

Ha valakinek esetleg kimaradt volna Christian Bale Denevérembere, vagy egyszerűen szívesen tartana egy húsvéti Batman-maratont, annak most igen csak kedvez az HBO. Christopher Nolan trilógiája ugyanis felkerül a csatorna kínálatába. A sötétebb tónusú darabok, amelyek vitathatatlanul új korszakot nyitottak a képregényadaptációk világában a mai napig megállják a helyüket a mostanra egyre jobban telítődött műfaji piacon.

De az HBO műsorára kerül áprilisban a Kingsman 1.-2. és a 21 & 22 Jump Street is. Úgyhogy aki humorosabb akcióra vágyik, annak szívből ajánljuk ezt a négy filmet.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com